IS Halmia Academy - IF Leikin 1-2 (1-0)

Söndagen bjöd på en rejäl rysare i DM

Motivation slår klass, men rutin väger också tungt. Så kan man sammanfatta söndagens match i senior-DM mellan IS Halmia Academy och IF Leikin. 

Första halvlek var en fröjd för ögat för oss Halmianer där våra juniorer ständigt gjorde det jobbigt för dem både äldre och tyngre motståndarna. En blandning av smarthet och bolltempo gjorde att man rättvist hade ledningen i paus efter straffmål av Zemri Callaku. 
I andra halvlek gör Leikin några förändringar och får tidigt grepp om matchbilden, Academy in sin tur blir stressade och tappar koncentrationen allt för ofta både i positionsspel och passningsspel medans Leikin äter sig in i matchen. Academys målvakt Jimmie Hagslätt gör några fina räddningar men får till slut ge efter för kvitteringen med ca kvarten kvar. Därefter är det två lag som jagar segern men ett något osynkat Academy har fortfarande inte hittat till lugnet i spelet och mot den här typen av motstånd blir man straffade brutalt. Med bara minuter kvar av matchen rinner Leikin igenom och ett misstag i Halmias försvar gör att dem orangea retfullt enkelt kan smita emellan och rullar i segermålet.

En bra värdemätare där juniorerna visar prov på både kvalité och orutin, kanske inte helt ologiskt då man trots allt bara är juniorer. Ny chans till poäng redan på tisdag då man tar sig an BK Astrio i DM på Kärlekens konstgräs kl 19.

I övrigt är det värt att nämna att IS Halmia U16 tog en mycket meriterande seger i Ligacupen när Ängelholms FF besegrades med hela 6-1 under söndagen. En fin vinst som vi verkligen unnar både spelarna och ledarna efter mycket slit, men det lönar sig alltid i längden.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: ungdom