Inför herrarnas helg

Dubbla matcher och tävlingspremiär i DM

Med seriepremiären den dryg månad bort är det nu dags att lägga i en ny växel, kommande veckor bjuder på sex matcher på sexton dagar, varav tre är i gruppspelet i DM.

Först ut är lördagens bortamatch mot div2-kollegan Kvarnby från Malmö. Hemmalaget förlorade senaste träningsmatchen med 0-4 mot ett visst FC Rosengård.
Halmia har haft en träningsvecka på hemmaplan efter träningslägret förra veckan i Hässleholm, där lägret avslutades med match mot stadens IFK, 0-0 slutade den matchen.

Avspark lördag 4/3 kl 14.00 på Bäckagårds IP, Malmö

På söndag sparkar årets DM igång och därmed inleds även tävlingsäsongen 2017. IS Halmia möter i tur och ordning Kornhult/Hishult, Alet och Centern i årets inledande gruppspel. Gruppvinnarna och dem 14 bästa tvåorna (18 grupper) går vidare till nästa omgång. Söndagens match mot Kornhult/Hishult spelas i Markaryd.

Avspark söndag 5/3 kl 12.00 på Sparkbanksparken, Markaryd

Herrarnas trupp till båda matcherna ser ut enligt följande: 
A. Hallö, A. Hall-Ling, A. Sakac, A. Pettersson, A. Jonsson, E. Håkansson, M. Påhlsson, M. Jönsson, M. Eggertsson, M. Turnstedt, O. Lindh, P. Gulda, R. Bengtsson, R. Sabo, V. Lugonjic, P. Paulsson (ISH Academy) och en provspelande mittback vid namn Hugo. O. Gustafsson har varit sjuk i veckan men följer med. B. Zeqiri och I. Petersson är otillgängliga precis som N. Taube och J. Sise.

Tillfälligt uppflyttade Petter Paulsson har fått mycket beröm och får fortsatt förtroende av ledarduon, i övrigt kan vi förvänta oss två starka startelvor i båda matcherna. Från och med kommande helg spetsas dock konkurrensen ytterligare på vägen mot seriepremiären. Enligt tränare Anders Wallin är det extremt jämt om i stort sett samtliga positioner och från och med nästa helg drar man ner på antalet byten i matcherna som görs "bara för att".

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr