Utsiktens BK - IS Halmia Herr 3-3 (3-0)

Stark upphämtning mot kvalificerat motstånd

Halmias tränare Anders Wallin är imponerad av både motståndarna och sitt eget lag, varför förklarar han nedan.
- Utsikten kommer ut och spelar en fantastiskt fin fotboll, dem spelar i ett högt tempo och hittar igenom oss med mycket positionsbyten och bollmottagare överallt. Första halvtimmen var såklart jobbig men nyttig, men sista 60 minuterna är riktigt bra från vår sida.

Ja hemmalaget började med gasen i botten och det dröjde bara någon enstaka minut innan hemmalaget hade gjort 1-0. Och redan innan matchuret passerat tio minuter hade "Kiken" utökat till 2-0. Halmia var lite passiva till en början och straffades hårt av ett mycket duktigt hemmalag. Det hann även bli 3-0 till Utsikten innan paus sedan man blivit tilldelade en straff med halvtimmen spelad. Men efter det förändras matchbilden sakteliga. Anders Wallin fortsätter sin analys:
- Efter deras 3-0 släpper det lite för oss, vi vågar mer och håller i bollen betydligt bättre. Trots 0-3 i paus så var sista kvarten något vi tog med oss ut till andra halvlek. Med ett bättre presspel, högre tempo och tydligare defensiv organisation så får vi mycket mer att säga till om i matchen. Andra halvlek är fantastiskt bra.

Ja det var verkligen ett nytt Halmia efter Utsikens dominans första halvtimmen. Bortalaget lyckades med det mesta man tränat på både vad gäller överflyttningar, presspel och inte minst inläggen som resulterade i två mål framåt. Både Isak Petersson och Vuk Lugonjic har bra reduceringslägen i andra halvlek men det dröjer ända fram till den 78e minuten innan 1-3 kommer. Dryga fem minuter senare smäller det till igen och 2-3 är ett faktum. Halmia är sylvassa i sina omställningar och lyckades även kvittera till 3-3 och dessutom skapa lägen att vinna matchen innan domaren blåste av dagens tillställning. 

Wallin summerar:
- Vi är otroligt nöjda med sista 60 minuterna. Vi ska inte glömma att vi möter ett riktigt bra lag idag och det är en nyttig erfarenhet för hela truppen att ställas mot denna typ av motstånd. Många har fått en känsla av vad som krävs om man vill till en högre nivå. Vi fick också ett bra kvitto på vår att vi ligger rätt även fysiskt då vi tog över än mer sista tio minuterna då Utsikten verkade gå på knäna.

Noterbart är att Anton Jonsson fick utgå i mitten på första halvlek sedan han skallat ihop med Utsiktens mittback. Det blev några stygn på sjukhuset men vi hoppas att Anton är redo till kommande matcher.

Veckan som kommer blir ett miniläger med två matcher på tre dagar när man reser söderut för träning, teambuilding och dubbla matcher mot Torn (Lund) på onsdag och IFK Hässleholm på fredag. 

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr