Inför Utsiktens BK - IS Halmia Herr

Ny match och kanske debut direkt för Ronny Sabo

IS Halmia reser under lördagen dem dryga 15 milen norrut till Göteborg och Ruddalens konstgräs. Med i truppen finns nyförvärvet Ronny Sabo, han har dock varit lite krasslig i veckan så vi får se hur mycket speltid han orkar med. Även Ola Lindh är tveksam medans Emil Håkansson missar morgondagens match pga skada. 

Halmias tränare Emil Tillander säger följande om lördagens match:
- Det blir en tidig värdemätare mot ett av division 1 södras bästa lag. Det ska bli intressant att se hur killarna klarar det både fysiskt och mentalt över 90 minuter. Vi kan nog förvänta oss ett litet mindre bollinnehav än vanligt och det måste vi klara av och förhålla oss till. I övrigt ligger fokus fortsatt mycket på det defensiva även om vi mer och mer pratar anfall på träningar.

Utsikten slutade på en fin fjärdeplats i Division 1 Södra förra säsongen och tränas av den inte helt obekante Bosko Orovic (Qviding, Syrianska). I truppen finns mängder med kvalité och förutom Axel Wibrån och Jesper Westermark som är kvar sedan förra säsongen så har man fyllt på med bland annat Marcus Bergholtz, Allan Mohideen och ingen mindre än George Mourad. 

Avspark lördag 14.30 på Ruddalens konstgräs.

Övriga matcher i helgen är hämtade från Ligacupen som drar igång igen:

Varbergs BoIS - IS Halmia Academy, söndag 14.00 på Påskbergsvallen
IS Halmia U16 - Landskrona BoIS, lördag 14.00 på Halmstad Arena IP

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr