IS Halmia Herr - IS Halmia Academy 5-1 (2-0, 2-0,1-1)

Gammal är äldst på kylslaget Skedalahed

Trots att ungdomarna i Halmia Academy stod upp bra matchen igenom så blev det till slut en klar och rättvis seger för vårt division 2-lag.

Matchen på Skedalaheds konstgräs spelades 3 x 30 minuter och det dröjde inte många minuter innan 1-0 satt bakom Academys burväktare Jimmie Hagslätt. Efter inspel från Rasmus Bengtsson hittade Isak Petersson nätmaskorna och gav herrarna en skön start på matchen.
Academy likt herrlaget är vana vid ett stort bollinnehav men idag fick man bekänna färg och mötte sina övermannar. Herrarna satte hård press så fort Academy vann bollen och ungtupparna fick inte många sekunder på sig att hitta sitt egna passningsspel.
2-0 kom också innan första pausen och det förarbetades först av Vuk Lugonjic som vinner en nickduell och spelar fram Isak på vänsterkanten, Isak spurtar förbi sin ytterback och serverar Max Eggertsson i bra läge som inte gör något misstag utan utökar ledningen.
---------------------------------------------------------------------------------
Andra "perioden" är en svag historia från båda håll där man inte alls kommer upp i nivå på något håll. Noterbart är att Academy gör byten på samtliga spelare utom målvakt och mittbackar medans herrarna endast byter en av mittbackarna. Två mål blir det dock under denna halvtimmen och det är på nytt herrlaget som får betalt för stort bollinnehav.
3-0 kommer efter en fin passning på vänsterkanten som hittar fram till Isak, Petersson tar med sig bollen in i straffområdet innan bollen studsar runt lite och dyker ner på Anton Jonssons panna när han når högst i en nickduell och skickar in trean.
4-0 är ett skott utifrån som retfullt slinker in mellan benen på Academys burväktare. Målskytt 16-årige Zemri Callaku.
---------------------------------------------------------------------------------
Tredje "perioden" öppnar spelet upp sig jämfört med förra halvtimmen och det gör även att Academy får mer att säga till om. Det är även akademilaget som gör matchens nästa mål när Gabriel Söderström utnyttjar en fin passning från Max Andersson och lyfter in 4-1 bakom Malte Påhlsson.
Några fler mål blir det dock inte för Academy utan istället är det planens yngsta spelare, Zemri Callaku som punkterar matchen för herrlaget. Isak Petersson skickar iväg ett inlägg från vänster som Zemri inte gör något misstag på utan placerar in Halmias femte och sitt andra för dagen.

Sammantaget kan man konstatera att det logiskt nog skiljer en del mellan lagen i både tempo och styrka, men att ungdomarna står upp bra trots allt och verkligen inte gör bort sig mot ett effektivt herrlag med en intressantare trupp än på väldigt länge. Isak Petersson imponerar med ett mål och två assist trots att han inte får så mycket boll som han egentligen borde ha enligt undertecknad. 

Nu laddar vi inför måndagens årsmöte och nästa helg väntar Varbergs BoIS för Academy och Utsikten för herrarna, båda på bortaplan.

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr