Ängelholms FF - IS Halmia 2-0 (2-0)

Halmia föll men håller fanan högt

Som vi skrev om på förhand så var det ett hemmalag med få egna spelare men dessto fler provspelare som tog sig an Halmia i lördags. Halmianerna fick lite problem i första halvlek då man blev lite passiva i sitt försvarsspel. Matchplanen var ett lågt försvarsspel men hemmalaget var lite rappare och vann ofta tillbaka bollen efter att Halmia hade erövrat den.

Båda målen kommer på ganska kort tid i mitten av första halvlek. Första målet är en frispark som slås snabbt och ett disoritenterat Halmia är inte med på noterna när anfallaren löper sig fri och chippar in ettan. Tvåan är en längre boll som skapar problem då vi inte ger tillräckligt understöd till mittbacken som lämnas ensam, därefter några tillf'älligheter och studsar som gör att bollen dimper ner hos en ensam Ängelholmare som bara har att raka in bollen.

Andra halvlek är mycket bättre från Halmia, och det kan nog tillskrivas ett högre försvarsspel som med tidigare press vilket inte ger hemmalaget samma tid med bollen. Offensivt är Halmia väl så bra, om inte bättre än Ängelholm och har flera bra målchanser, varav Max Turnstedt kanske är närmst att spräcka nollan när han rundar målvakten men en back kastar sig fram och glidtacklar bort bollen på mållinjen. Hemmalaget har inte så mycket chanser förutom målen och positionsspelet som Emil/Anders tryckt på fungerar väldigt bra matchen igenom. 

Malte Påhlsson fick ryggproblem tidigt i matchen och ersattes av Andrée Pettersson. Det ska dock inte vara någon fara med Malte i fortsättningen enligt ledarstaben.

Övriga matcher i helgen:
IS Halmia Academy - IF Lödde U19 7-0
IS Halmia U16 - BK Astrio 6-2

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr