Inför IS Halmia Herr - Getinge IF

Emil Tillander, ny huvudtränare för året som ska leda IS Halmia ihop med Anders Wallin. Foto: Sportfoto Syd Emil Tillander, ny huvudtränare för året som ska leda IS Halmia ihop med Anders Wallin. Foto: Sportfoto Syd

Avspark söndag 29/1 kl 14.00 på Skedalaheds konstgräs

Vi fick en pratstund med en av huvudtränarna Emil Tillander.

Emil Tillander som delar tränarskapet med Anders Wallin säger såhär om träningarna dem två veckor som passerat.
- Det har sett bra ut. Första veckan var det myclet fystester och denna veckan har vi inriktas oss mycket på försvarsspel. 

Hur ser du på årets trupp som ni har till förfogande?
- Väldigt spännande, en bra mix i ett ungt lag men där många ändå har fina meriter trots sin ålder. Extra skönt att truppen blev klar så tidigt jämfört med våra konkurrenter, det ger tidigt en trygghet. I år har vi dessutom en riktigt bra spets med flera spelare som kan gå in och avgöra eller förändra matcher. Positivt är också att vi har fler alternativ på samma positioner än tidigare och det ger en härlig konkurrens på träningarna som höjer hela laget.

På vilket sätt kommer vi att se skillnad på planen under din och Wallins ledning kontra tidigare tränare?
- Träningsupplägget är annorlunda men på planen är det främst försvarsspelet som vi har förändrat, men även detaljer i det offensiva. I övrigt gäller det för oss ledare att använda spelarna på rätt sätt och på rätt positioner för att få ut max. Sen gäller det givetvis för spelarna att ta vara på alla träningar och inte minst kommande träningsmatcher.

Tack för dem orden Emil, vi ses på Skedalahed på söndag!

Ps. kiosken är på plats på Skedalahed. Köp korv, kaffe, bingolotter etc och stöd föreningen.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr