Meriterad mittback klar för herrlaget

Från Motala AIF anländer Besart Zeqiri som trots sin ringa ålder har rutin från flera säsonger i division 1. Foto: IS Halmia Från Motala AIF anländer Besart Zeqiri som trots sin ringa ålder har rutin från flera säsonger i division 1. Foto: IS Halmia

Tidig julklapp för alla Halmianer

En av dem två vakanta platserna i mittlåset är nu fylld. Från div 2-laget Motala hämtar Halmia in Besart Zeqiri, 24. Besart är fostrad i Veddige BK och slog igenom i Varbergs GIF innan karriären tog ordentlig fart i FC Trollhättan och Norrby IF. Det blev tre raka säsonger i division 1, med mycket speltid dessutom.

Besart är främst tänkt att användas som mittback men kan även spela defensiv mittfältare om så behövs. Han är vänsterfotad med bra spelförståelse och teknik enligt klubbchef Leif Jönsson. Två träningar där han imponerade och goda vitsord senare är han nu en av två viktiga pusselbitar i Halmia anno 2017.

Nu saknas en enda pusselbit för att truppen ska vara komplett, nämligen en mittbackskollega till Besart. Kanske får vi svaret innan året är slut?

// IS Halmia

Etiketter: herr