Jessica Jingblad återvänder till Halmia!

Jessica Jingblad återvänder till IS Halmia efter en säsong i Stenungsund. Jessica Jingblad återvänder till IS Halmia efter en säsong i Stenungsund.

Skyttedrottningen förstärker damlaget

Anfallaren och målgöraren Jessica Jingblad lämnade föreningen för Stenungsund i februari 2016 men har inte spelat för Halmia sedan den tragiska matchen borta mot Älta i Elitettan 1 juni 2014. I den 26e minuten byttes hon ut med en allvarlig knäskada och har fortfarande inte spelat någon tävlingsmatch sedan dess. Jessica opererades och rehabiliterade sig under 2015 för att i mars under en träningsmatch med Stenungsund skada det andra knäet, även det allvarligt med lång rehab.

Jessica har nu flyttat hem till Halmstad igen och beräknas vara spelklar till seriestart. Givetvis har skadorna satt sina spår och det gäller att skynda långsamt och under uppsikt. Med sex säsonger i rödvitt kan hon föreningen utan och innan och det är verkligen en riktig Halmian och ledargestalt som nu återvänder till Halmstads bästa damlag. 

Trots sina 25 år så har hon en lång meritlista och är en spelare som verkligen ger allt i alla lägen, en målskytt av rang men också en fruktansvärt jobbig spelare att möta som inte tvekar att använda sin fysik. Hennes namn förpliktigar dock, många förväntar sig säkert mål i massor men damernas sportchef Mohamed Omar Jama sa det bra häromdagen.
- Vi har inga förväntningar på Jessica med tanke på hennes skador och hur länge hon varit borta från fotbollen, enbart förhoppningar.


Den dagen Jessica hittar tillbaka till sitt forna jag så har Halmia en anfallare av yppersta klass, fram tills dess (och givetvis även efter det) är hon en förebild och pådrivare som Halmia anno 2017 kommer att ha stor nytta av både på och utanför plan.

// IS Halmia
 

Etiketter: dam