Halmias succétränare lämnar för Superettanlag

Patrik Ingelsten lämnar Halmia efter en säsong, varav halva som succétränare. Foto: Anders Nilsson Patrik Ingelsten lämnar Halmia efter en säsong, varav halva som succétränare. Foto: Anders Nilsson

Vi kan nu officiellt berätta att Patrik Ingelsten tackat ja till ett kombinerat arbete i GAIS där han blir assisterande tränare och sportchef. Processen gick fort senaste veckan innan allt föll på plats och även om det är ett tråkigt besked för oss så vill vi inte stå ivägen för spelare/ledare som söker sig till en högre nivå.

Patrik Ingelsten anslöt som spelare inför säsongen men tog över som spelande huvudtränare när Peter Lindau entledigades under sommaruppehållet. Patrik har stor del i höstens förvandling från bottenlag till topplag och sedermera kval till division 1. Det blev 11 vinster på 15 matcher som facit innan han nu tar sig vidare i karriären.

IS Halmia tackar Patrik för tiden i föreningen och är samtidigt stolta över att återigen leverera spelare/ledare till högre sammanhang.
 
Med anledning av Patriks avsked så kliver Anders Wallin och Emil Tillander in i delat tränarskap, där Wallin blir huvudansvarig. Fystränare Sebastian Ceder får ett lite större ansvar och även Timy Karlsson är kvar som målvaktstränare. Den största förändringen är att Björn Andersson blir individuell tränare mot våra spelare, på som utanför plan, samt rådgivare för Wallin/Tillander. IS Halmia tror stenhårt på denna ledarstab och är övertygade om att dem kommer att fortsätta utveckla spelet och spelarna i positiv riktning likt Lindau och Ingelsten gjort tidigare.
 
Eventuella frågor hänvisas till klubbchef Leif Jönsson på info@halmia.se eller 0706-464457.

// IS Halmia
 

Etiketter: herr