Nyförvärv och förlängningar i herrlaget

Tre Halmianer med nyskrivna kontrakt för 2017. Högst upp till vänster hittar vi fystränaren Sebastian Ceder, nere till höger nyförvärvet Max Turnstedt och nere till vänster målvakten Andrée Pettersson Tre Halmianer med nyskrivna kontrakt för 2017. Högst upp till vänster hittar vi fystränaren Sebastian Ceder, nere till höger nyförvärvet Max Turnstedt och nere till vänster målvakten Andrée Pettersson

Nya pusselbitar klara för kommande säsong

Trots att det nalkas jul är det fortsatt aktivitet runt herrlaget, nu kan vi glädjande nog presentera tre viktiga pusselbitar i lagbygget inför kommande säsong.
 

  • Sebastian Ceder, fystränare
En mycket välutbildad och ambitiös 23-åring som redan 2016 har hjälpt herrarna med fysen. Kommer nu att vara ännu mer involverad i herr men även akademin. Sebbe jobbar heltid på Actic och har tävlat inom kampsporten där han har svart bälte i karate. Hans kunskaper inom styrketräning och kost har redan gett detaljerade program för samliga spelare i herrlaget. Sebastian blir en perfekt komplettering till vår övriga ledarstab.
  • Andrée Pettersson
En sympatisk och seriös målvakt som kommer att på allvar ta upp kampen om platsen mellan stolparna med Malte Påhlsson. Andrée har haft en väldigt fin utveckling sedan han anslöt från Lilla Tjärby inför denna säsong och det ska bli spännande att se denna 19-åring fortsätta ta kliv i utvecklingen. På grund av hans jobbsituation drog det nya kontraktet ut på tiden men vi är nu mycket glada av att ha löst både jobb och kontraktet med Andrée.
  • Max Turnstedt, nyförvärv från BK Astrio
En offensiv 23-åring, snabb och vass avslutare. Max slog igenom hemma i Knislinge (nordöstra skåne) och vann skytteligan överlägset i dåvarande division sex under förra säsongen, 36 mål blev det då. Eftersom att Max läser på Högskolan här i Halmstad så sökte han klubb här inför årets säsong och visst fanns han på vår radar redan då, den gången hann dock Astrio före och där gjorde han 12 mål på 14 matcher innan han skadade nyckelbenet och var borta en längre tid innan han gjorde comeback i Astrios kval till division 3 där han bland annat gjorde hattrick mot Dalen/Krokslätt. 
En riktigt spännande "late bloomer" som kan spela både ytter och centralt i anfallet. 

I övrigt kan vi rapportera om att Sten Preuss lämnar Halmia efter endast en säsong. Sten gör precis som Alexander "Lax" Johansson och återvänder till BK Astrio. Vi önskar dem givetvis lycka till i fortsatta karriären.

// IS Halmia
 
Etiketter: herr