IS Halmia Dam 2016

Godkänd tredjeplats efter stark höst
 
Inför säsongen fanns stora frågetecken främst kring vem som skulle erätta dem båda skyttedrottningarna Frida Jingblad (slutat) och flyktade talangen Ebba Hed (Vittsjö). Det visade sig bli en övermäktig uppgift för årets trupp även om Amanda Johnsson-Haahr’s comeback under hösten fyllde en del av denna lucka. Tar man en titt i tabellen ser man snabbt att Halmias 41 gjorda mål bara är bättre än tre utav övriga lag, bortsett från dem tre nedflyttade lagen. Man är en bra bit efter dem över hela säsongen överlägsna Glimåkra och Asarum sett till målproduktionen. Men, det tål att tilläggas, Frida och Ebba ersätter man inte hur som helst och istället har målen fördelats på ett större antal spelare.

Våren började med fyra raka hemmavinster men det var på bortaplan man tappade mark i tabellen. Det dröjde ända fram till den sjunde omgången innan första bortasegern kom genom vinst mot Eskilsminne. Vid sommarvilan hade man bla hunnit med starka 3-0 hemma mot Stattena, men också förlust med hela 0-4 borta i toppmötet med Glimåkra.

Hösten inleddes med uddamålsseger borta mot Lörby men sedan kom smällen med 0-3 i baken hemma mot Asarum på Örjans vall. Därefter blev det en ynka förlust på dem avslutande nio omgångarna och höjdpunkten var 3-0 hemma mot serievinnarna Glimåkra men till slut var man ändå en bra bit efter både Asarum och Glimåkra i toppen och slutar på en ändå godkänd tredjeplats.

När jag summerar säsongen handlar det främst om tre saker som sitter kvar på näthinnan.

  • Avsaknaden av en naturlig målskytt av rang, ja vi har varit bortskämda senaste åren med systrarna Jingblad och Ebba Hed....
  • Rutin/jämnhet, några riktiga toppar men också ett par svidande nederlag gjorde att man inte riktigt räckte till i den absoluta toppen.
  • Talang i överflöd. Emmy Zetterberg, Matilda Olsson, Matilde Abrahamsson, Selma Berggren, alla har under året representerat Sverige på landslagsnivå och utöver dessa fyra finns det massor av unga ambitiösa tjejer med talang att bygga ett framgångsrikt lag på.

Såhär i jultider önskar jag mig följande av jultomten i år

  • En rutinerad och bolltrygg innermitt att bygga laget kring
  • Att samarbetet med allsvenska Vittsjö fortsätter även 2017, gärna med ett större utbyte av spelare i vår riktning och ett eventuellt utvecklingslag

Ps.  Undertecknad tippade serien inför säsongen och placerade Halmia rätt på sin tredjeplats, dessutom fick jag rätt på övriga i top 4, om än på fel placeringar. Hur tippade Du serien inför säsongen? Använd kommentarsfältet under nyheten på facebook och dela med dig av dina tankar om 2016 och 2017.
 
// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam