Johan Mangfors tackar för sig

Johan Mangfors tackar för sig efter sex fina säsonger. Foto: Anders Nilsson Johan Mangfors tackar för sig efter sex fina säsonger. Foto: Anders Nilsson
Ännu en trotjänare lämnar herrlaget, men nya spelare är på väg in

Så har han alltså bestämt sig den gode Johan Mangfors, det blir ingen fortsättning i IS Halmia, istället blir det skorna på hyllan framöver. 

Johan kom till IS Halmia inför säsongen 2011 och har alltså sex säsonger bakom sig i den rödvita dressen. Han kom som en riktig prestigevärvning när han anslöt från Ängelholms FF med meriter från allsvenskan, superettan och flertalet ungdomslandskamper. Tidigare i karriären representerade han Haprlinge IK och Halmstad BK. Diverse sjukdomar och svåra knäskador stoppade dock inte Johan utan han växte fram som en kulturbärare i det Halmia som formats dem senaste åren. Johan är alltid ett föredöme både på och utanför plan och när det gäller hans vilja och inställning där ute så finns det få som slår honom på fingrarna.


Själv säger han såhär om beslutet att lämna fotbollen och IS Halmia
- Det jag kommer sakna mest med fotbollen är själva tävlingsmomentet i samband med match och träning. I Halmia är det framförallt spelare, ledare och den lagsammanhållning som vi haft under alla mina år i klubben. 

Men vad säger han om en eventuell comeback som ledare i föreningen i framtiden?
- Som det känns nu är ingen ledarroll aktuell, men om suget skulle komma tillbaka framöver så är det givet att jag kommer blicka åt Halmias håll.

Vi tackar givetvis Johan för alla dessa år och hoppas innerligt att vi får se honom i en ledarroll i något av våra lag i framtiden. Med sin rutin och härliga inställning till fotbollen så vore han en perfekt läromästare för våra kommande generationer.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hur ser det då ut när det gäller eventuell nyförvärv undrar ni? Jodå några till ska in i truppen framöver och under torsdagsträningen fick fem killar chansen att visa upp sig. Kommande vecka/veckor blir det ytterligare några fler. Dem fem som testade ikväll var:

Jasmin Barusic, anfallare Snöstorp Nyhem
Albin Wennert, back Gauthiod
Linus Wikander, ytter Högaborg (tidigare Laholm)
Douglas Jakobseen, målvakt Snöstorp Nyhem
Emil Håkansson, mittfältare Halmstad BK U19

Återstår att se om någon av dessa erbjuds kontrakt, och med tanke på ovan text så kan vi nog förvänta oss ett eller flera namn på mittbacksfronten framöver.

// IS Halmia
 
Etiketter: herr