IS Halmia Herr - FC Rosengård 2-0 (0-0)

Matchhjälte. Halmias Vuk Lugonjic gjorde hemmalagets båda mål, varav det sista kom i den 95e minuten. Foto: Anders Nilsson Matchhjälte. Halmias Vuk Lugonjic gjorde hemmalagets båda mål, varav det sista kom i den 95e minuten. Foto: Anders Nilsson

Sent avgörande gav Halmia nytt liv i kvalracet

Tack vare Vuk Lugnojic andra mål för dagen i den 95e minuten är Halmia nu med i kampen om division 1 platsen igen.

Hemmalaget IS Halmia startade matchen aggressivt och med en härlig inställning redan från start. Gästerna Rosengård fick tidigt problem med uppspelen och blev ofta satta under press högt upp i plan.
Det var dock nära att bortalaget tog ledningen i den 11e minuten när man hittar in från vänster mot bortre stolpen, väl där är vinkeln dålig och en Halmian på plats förhindrar att gästerna kan trycka in ettan. 
Halmia skapar flera chanser och bollen studsar runt i Rosengårds straffområde ett flertal tillfällen utan att bolluslingen vill in i mål. Bäst läge har kanske Alexander Hall-Ling på övertid i första halvlek när han från högerläge i straffområdet får skottläge, det dröjer dock någon ynka sekund för mycket och en försvarare hinner få en tånagel emellan och styr ut till hörna. Dessförinnan hade Rosengård kanonläge att göra 0-1 sedan en kommunikationsmiss i Halmiaförsvaret bäddat för bortalaget, i andraläget dimper bollen ner i straffområdet men Malte Påhlsson gör en fin parad på avslutet och bollen rensas undan.

Trots avsaknaden av dem där högkaratiga målchanserna så är det idel positiva miner i halvtid, bortalaget ser nästan lite trötta ut och verkar inte alls vara på bettet samtidigt som Halmia gör om inte den bästa halveken för året så iallafall på väldigt länge. Nu gäller det "bara" att göra mål också...

Andra halvlek börjar lite trevande men matchbilden från den första halvleken, med ett aggressivt Halmia består. Till slut får man också utdelning. Ervin Ribic spelar fram Vuk Lugonjic som vänder bort sin försvarare och rullar in 1-0 till höger om målvakten. Då har halvleken bara pågått i knappa åtta minuter.
Nu när nollan är spräckt är det full fart framåt som gäller och med halvtimmen kvar är hemmalaget nära ett riktigt drömmål på Örjans vall. Rasmus Bengtssons skickar in en volley in i straffområdet och Anton Jonsson möter på volley även han, tyvärr går avslutet en bit utanför men det var ett vackert anfall.
Halmia spelar riktigt bra och anfaller på löpande band, men det innebär också att man öppnar upp sig bakåt och det är en blandning av tur och skicklighet som gör att nollan bakåt hålls intakt. Uppoffrande försvarsspel räddar oss ett par gånger men bortalaget saknar inte lägen men skärpan är inte alls där idag.
Med kvarten kvar t.ex får Rosengård kanonläge att kvittera när bollen dimper ner i Halmias straffområde. Helt ensam och från ganska nära håll går avslutet ett par meter utanför och spelaren sjunker ihop i besvikelse i det kalla gräset, lite signifikativt för bortalaget idag.
Sista 10-15 minuterna blir ett riktigt high chaparall där Halmia öser på framåt medans Rosengård springer allt vad man orkar i omställningarna där man lämnat både tre och ibland fyra spelare på Halmias planhalva. Med 90 minuter på matchuret satsar Halmia allt på ett kort och flyttar upp Johan Mangfors från backlinjen upp i anfallet. Rosengård har ett kanonläge på frispark men klarar inte av att spräcka nollan idag, tvärtom är det för Halmia och Vuk Lugonjic. Inbytta Niclas Taube spelar fram Vuk i djupet och hemmalagets nya målspruta rinner igenom och trycker in 2-0 i den 95e (!) minuten!

Direkt på avspark blåser domaren av matchen och Halmia har gjort det IGEN! När man tror att "nej nu går det inte längre", då reser dem sig från dem döda och skapar ny nerv inför fortsättningen.

Efterföljande straffsparksläggning vanns även den av Halmia, detta efter två räddningar och ett mål av Malte Påhlsson.

Nu väntar en spännande vecka där avslutande kvalmatchen mellan FC Rosengård - IFK Uddevalla ska avgöras lördag eller söndag. För att IS Halmia ska ta gruppsegern gäller följande:

FC Rosengård MÅSTE vinna mot IFK Uddevalla, MEN man får inte vinna med fler än två mål.

Vi får alltså avvakta nästa helgs match innan vi vet om säsongen är över eller ej, hur som helst så gjorde laget en fantastisk insats idag och visade verkligen upp sig från sin bästa sida när det gällde som mest!
 

Publik
  • 362
Halva potten
  • 7407
Halmiaringens lotteri
  • 43
  • 48
  • 77
  • 100
Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Halmias Svenska Fans
Rosengårds hemsida
Everysport.com
Skånesport.se
24malmö.se
Sydsvenskan.se

// IS Halmia
 
Etiketter: herr