Inför IS Halmia Herr - FC Rosengård

Vinna eller försvinna, inga livlinor kvar!

Förlusten i kvalpremiären borta mot IFK Uddevalla betyder att Halmia måste besegra Rosengård, och det med minst ett par mål.

Ja nu är det slut på hängslen och livremmar, ska inte säsongen ta slut på söndag så är det bara vinst som gäller, och då med minst två mål. Förutsättningarna på Kamratgården var inte optimala för något av lagen, men Uddevalla klarade av det bäst och vann nog till slut rättvist även om Halmia hade sina chanser. Nu har grabbarna fått en veckas återhämtning och är extremt laddade inför söndagens batalj. Truppen är fortsatt intakt, sånär som på långtidsskadade Joe Sise. Nu gäller det att våga och se till så att viljan att vinna är större än rädslan för att förlora, kan vi hantera detta så vet vi vilken hög högstanivå grabbarna har. 

FC Rosengård kommer från en stark säsong i division 2 södra götaland. Man räckte dock inte riktigt till mot FK Karlskrona som till slut vann serien med sex poängs marginal. Men det finns stor kapacitet och rutin i laget och högstanivån är riktigt hög när man får allt att stämma. Den södra serien var inte fullt så jämn som den västra så det är svårt att jämföra poäng och målskillnad, däremot är det ett spelarmaterial som imponerar med flera namnkunniga lirare från högre sammanhang. I truppen finns bland annat Ali Jasim (Trelleborgs FF), Mohamed Ramadan (Helsingborgs IF) och Valentino Lai (Landskrona BoIS).

Avspark söndag 30/10 kl 14.00 på Örjans vall. Matchen upplevs bäst live men kan även följas via everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Rosengårds hemsida
Halmias Svenska Fans
Hallandsposten.se
Everysport.com

// IS Halmia
 

Etiketter: herr