Herrarnas första nyförvärv är klart

Alexander Sakac blev IS Halmias första nyförvärv inför säsongen 2017. Han ansluter från seriekonkurrenten Vinbergs IF. Foto: Leif Jönsson Alexander Sakac blev IS Halmias första nyförvärv inför säsongen 2017. Han ansluter från seriekonkurrenten Vinbergs IF. Foto: Leif Jönsson

Halmia var tidigt ute med flera kontraktsförlängningar, men nu är första nyförvärvet på plats.

Från seriekonkurrenten Vinbergs IF hämtar Halmia "hem" 25-årige Alexander Sakac.

Alex passar som handen i handsken när det gäller Halmias filosofi kring spelarna i truppen. Han är sedan barnsben Halmstadbo och är en hårt jobbande spelare som fortfarande vill utvecklas.

Sin fostran har han i Halmstad BK innan han lämnade för spel i Kristianstads FF, där hann han också med en utlåning till Sölvesborg innan han återvände hem för spel i Snöstorp Nyhem FF. I SNFF blev han snabbt en publikfavorit och bar kaptensbindeln innan han inför förra säsongen lämnade för Vinberg i division 2.

Nu vänder han alltså hem till Halmstad igen, men denna gången för spel med IS Halmia. Vi är övertygade om att Alexanders uppoffrande spel och hans ledaregenskaper kommer att ge Halmia ännu en dimension på det centrala mittfältet. Kontraktet är skrivet på 2 år.

Varmt välkommen Alex!

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr