IFK Uddevalla - IS Halmia Herr 1-0 (1-0)

Förlust i regn och rusk, nu behövs ny bragd av "katten"

Dem yttre förutsättningarna var trots en fin anläggning inget vidare idag. Båda lagen hade problem med det dystra oktobervädret som inte alls bjöd upp till skönspel av två annars spelskickliga lag.

Hemmalaget IFK Uddevalla, anförda av kraftig medvind hade det mesta bollinnehavet under första halvlek. Halmia hade svårt att få igång sina uppspel och allt som oftast blev det lite väl smånätt och plottrigt. Inget av lagen skapade några mängder av målchanser utan det blev en lite märkligare situation som föranledde hemmalagets 1-0 i den 30e minuten.
Uddavallabacken Robin Jansson jagar ikapp en boll som ser ut att passera sidlinjen, Halmias försvar stannar upp för ett ögonblick vilket gör att hemmalagets "Mido" får ett försprång på djupledsbollen som dyker upp och kan enkelt rulla in matchens enda mål ensam med Malte Påhlsson.
Halmia har inte mycket att säga till om i offensiven under första 45 minuterna men Anton Jonsson testar iallafall hemmalagets målvakt i slutskedet men skottet blir inte alls vad man hoppades i ett annars bra läge.

Inte helt oväntat så ökar trycket mot Uddevalla i andra halvlek. Halmia som måste gå framåt har nu fått vinden i ryggen och försöker direkt att hitta in bakom Simon Forslund i hemmakassen.
Ola Lindh är inte långt ifrån att kvittera i den 52a minuten men hans nick i bra läge blir både för lös och går utanför. Bara två minuter senare är det nära igen, Per Gulda fått skottläge och får se sitt avslut ta i ribban och ut efter att målvakten touchat bollen i förstaläget.
Uddevalla ägnar sig nästan uteslutande åt kontringar i inledningen och är långt ifrån ofarliga men Malte Påhlsson håller fortsatt tätt.
Sista 20-25 minuterna tappar Halmia lite av initiativet när inte kvitteringen kommer trots både bättre spel och chanser.
Kapten Ervin Ribic får dock ett kanonläge att kvittera i den 70e minuten när Halmia tilldelas en frispark strax utanför Uddevallas straffområde. Dock slarvas chansen bort när frisparken tar i muren och Halmia får börja om igen.
Mittfältsduon Max Eggertsson och inbytta Niclas Taube har båda varsitt långskott som hemmalagets målvakt får bekänna färg på men bolluslingen vill inte in och trots ett försök till forcering i slutminuterna så lyckas Uddevalla hålla undan och avgå med uddamålsvinsten.

På efterföljande straffsparkarna vann hemmalaget med 4-2 och har alltså fördel om båda lagen skulle sluta på samma poäng och samma målskillnad.

Nu krävs en ny bragd om Halmia återigen ska lyckas med det omöjliga att ta sig vidare i kvalspelet. Men vi som följt laget sedan starten av serien i april vet att det här gänget ska man inte räkna ut i första taget, Ingelstens mannar verkar ha minst lika många liv som katten...

Härnäst väntar hemmamatch mot FC Rosengård, troligtvis lördag 29/10 på Örjans vall. Mer info här på hemsidan så fort det är bekräftat.

Länkar:
Tabell och spelschema
Matchinformation
Hallandsposten.se
Bohuslänningen.se
Halmias Svenska Fans
IFK Uddevallas hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr