Inför IFK Uddevalla - IS Halmia Herr

Äntligen kvaldags!

En knapp vecka har gått sedan den där regniga gråa eftermiddagen på Vallhamra IP i Sävedalen.

Via Max Eggertssons drömmål i krysset tog sig Halmia förbi Vinberg och knep kvalplatsen till division 1. Nu är det så dags för match 1 i första kvalomgången, borta mot IFK Uddevalla.

När det gäller vårt kära IS Halmia så är det givetvis positiva tongångar efter att ha varit uträknade både en och tre gånger under säsongen. Ett lagbygge med fantastisk moral har burit frukt, även om det inte alltid har varit så vackert. Till lördagens kvalspel på Kamratgårdens konstgräs är truppen återigen fri från skador och sjukdomar. Lite skavanker har det varit som sig bör efter en lång säsong, men veckan har gett möjlighet till kurering och laddning av batteri.
Som kvalet är upplagt, med tre lag och enkelmöten så behöver man inte vara rymdforskare för att förstå vikten av denna första match. En vinst sätter laget i en riktigt fin sits medan en förlust gör det väldigt svårt, dock inte omöjligt att ta sig vidare till nästa kvalomgång.

För Halmia, som har allt att vinna med tanke på hur det såg ut innan uppehållet så gäller det att kunna slappna av och hitta tillbaka till grunderna. Dem sista två matcherna i serien var ingen höjdare rent spelmässigt och det krävs betydligt mer om man ska sno åt sig poäng mot Uddevalla och Rosengård.

IFK Uddevalla då, vad är det för gäng? Uddevalla blev tvåa i division 2 norra götaland bakom överlägsna Skövde AIK. Likt Halmia blev det 14 vinster under dem 26 omgångarna, sju st på vår respektive höst men det var dem sista sju omgångarna som man drog ifrån lagen under med fem segrar på sex matcher innan man vilade halva startelvan i den betydelselösa 1-6 avslutningen mot Skövde.
Uddevalla är ett spelskickligt lag med flera spelare från högre serier. Mest namnkunniga är Imer Beqiri (FC Trollhättan), Patrik Adamczyk, Henrik Palmersjö och Sebastian Jaconelli (alla tre med meriter från IK Oddevold), dessutom har man under oktober månad förstärkt med en brasiliansk anfallare med meriter från Brasiliens högstaliga. Tre mål på tre matcher har det blivit för Jacson.

Det lär bli en tuff drabbning men vi hoppas att IS Halmia med stöd av en busslast supportrar kan ladda om efter seriespelet och visa sig från sin bästa sida.

Avspark lördag 22/10 kl 15.00 på Kamratgården, Uddevalla. Vågar tyvärr inte lova någon rapportering på everysport men länken hittar ni nedan ifall att. Dem viktigaste uppdateringarna, dvs mål etc utlovas på Halmias officiella facebook och twitter.

Länkar:
Tabell och spelschema
IFK Uddevallas hemsida
Hallandsposten.se
Everysport.com
Halmias Svenska Fans
Halmia på Facebook
Halmia på Twitter

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr