Sävedalens IF - IS Halmia Herr 1-2 (0-1)

Halmia fixade kvalplatsen tack vare Eskilsminne och en projektil i krysset av Max Eggertsson!

Det är helt ofattbart egentligen, 10 vinster av 13 möjliga under höstsäsongen, vem såg det komma i maj/juni? Patrik Ingelsten vars främsta prioritet var att fixa kontraktet har lyft Halmia till nya höjder och styrkan att vinna fast man inte spelar bra är imponerande. En sån dag var det idag nämligen.

Hemmalaget Sävedalen, som bara hade placeringar att spela för fick alldeles för mycket tid på sig i uppspelen och kunde stundom vandra rakt igenom Halmias mittfält under första halvlek. Ändå gick Halmia till pausledning med 1-0 sedan Rasmus Bengtsson testat skott från vänster och sedan fick se den toucha en back och retfullt gå in i båge över hemmalagets debuterande målvakt.
Sista 10-15 minuterna i första halvlek är ändå ett steg i rätt riktning och med vetskap om Eskilsminnes 1-0 på Vinberg samt målchansutvisning på Vinbergs målvakt kan man ändå se ljuset i tunneln.

Men istället för att spela ut och punktera matchen blev man stillastående och virriga direkt i inledningen av andra halvlek. Kvitteringen låg i luften och kom efter dryga tio minuter. Hemmalaget kom runt lite väl enkelt på vänsterkanten och väl inne i straffområdet var Halmianerna helt fel i positionerna och Sävedalens skyttekung Gustav Ludwigson kunde relativt enkelt skicka in 1-1.
Några offensiva byten av Halmia gav lite mer tyngd framåt men det var ändå hemmalaget som skapade chanserna. Malte Påhlsson gjorde ett par riktigt svettiga räddningar och räddades dessutom av stolpen vid ett tillfälle. 
Rapporterna från Helsingborg sa 2-0 till Eskilsminne men vad hjälper det om vi bara får oavgjort?!
Då, från ingenstans lossar han bössan från närmare 25 meter. PANG! Rakt upp i ribbkrysset och in i mål av Max Eggertsson till 1-2 i den 84e minuten. Vilken pärla han får på den gode islänningen, och precis i rätt tid!
Slutminuterna blir minst sagt nervösa när Sävedalen lyfter fram allt man har (inkl målvakt) men Halmia reder ut stormen och säkrar tre sanslöst sköna men kanske inte rättvisa poäng.

Eskilsminne vinner till slut med hela 3-0 hemma mot Vinberg och Halmia kliver därmed förbi i tabellen och fixar kvalplatsen till division 1 södra!

Det är så starkt att hitta en väg att vinna trots mindre bra spel, men lite oroväckande är det inför kvalet där samtliga måste höja sig både ett och två snäpp i kommande kvalspel.

Kvalspelet till Division 1 Södra ser ut enligt följande:
Omgång 1, IFK Uddevalla - IS Halmia, 22-23 oktober
Omgång 2, Förlorande lag i omgång 1 ställs mot FC Rosengård antingen hemma eller borta, 29-30 oktober
Omgång 3, Vinnande lag i omgång 1 ställs mot FC Rosengård, antingen hemma eller borta, 5-6 november

Vinnande lag i gruppen ställs mot lag 11 i division 1 södra i dubbelmöte

Länkar:
Tabell och spelschema
Matchinformation
Hallandsposten.se
Sävedalens hemsida (klicka er vidare till Leifs matchblogg)
Halmias Svenska Fans
Sävedalens matchfilm (0-1 vid 3.58, 1-1 vid 8.26, 1-2 vid 13.16)

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr