Inför Säveldalens IF - IS Halmia Herr

Nu ska serien avgöras en gång för alla

Årets äventyr i division 2 västra götaland lider mot sitt slut, nu väntar en gastkramande avslutning.

Jag höll på att skriva om Halmias förvandling från skakigt bottenlag till kvaljagande vinstmaskin men vi sparar den till lite senare. Förutsättningarna är relativt enkla inför söndagens bortamatch mot Sävedalen. IS Halmia behöver tre poäng för att om möjligt kunna passera Vinberg i tabellen. Ett Vinberg som på bortaplan möter Halmias banemän Eskilsminne. Eskilsminne är tack vare segern mot Halmia kvar i kvalstriden och behöver själva tre poäng för att om möjligt ta sig förbi både Halmia och Vinberg. Häftigt va?

I Halmia kan vi glädjas åt en komplett trupp (förutom Joe Sise) där alla väntas vara redo för kamp trots en del småskavanker som hör till i slutet av säsongen. Återstår att se om det passar Halmia bättre att jaga än att vara jagad, det kan vara tillfälligheter men matcherna mot Lindome och Eskilsminne där Halmia startat matchen på kvalplats hamnar inte i några historieböcker iallafall. Nu har vi allt att vinna igen och det ska bli häftigt att få vara på plats på Vallhamra imorgon söndag.

Hemmalaget Sävedalen, som för övrigt är nykomlingar från division 3 har gjort en fantastisk säsong och var ända fram till förra omgången inblandade i snacket om kvalplatsen till div 1. Men en förlust borta mot Tenhult gjorde att chansen är borta och nu har man bara placeringar att spela för. 
Inför matchen mot Tenhult fick man två tunga avbräck med skador på Fredrik Alnäs och Adam Stefansson. Saknas gör också Joakim Karlefäldt, Andreas Ekblad och Wilmer Melander, även dem pga skador. Gustav Ludwigson (10 mål) och Rasmus Tengfjord (6 mål) bildar ett starkt anfallspar som Halmia verkligen får se upp med.

En stor buss med ca 40 personer rullar under söndagen upp för att hjälpa vårt lag till tre poäng, och oavsett kval eller inte så har vi gjort en fantastisk höst och lagt grunden för ett riktigt roligt 2017, oavsett serie!

Avspark söndag 16/10 kl 14.00 på Vallhamra IP, Sävedalen. Rapportering på Everysport.com är högst osäker så välkommen in till facebook istället, vi rapporterar det viktigaste via vår sida där.

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport.com (osäker)
Halmias facebook
Halmias Svenska Fans
Sävedalens hemsida (klicka dig vidare till Leifs Matchblogg)
Hallandsposten.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr