Inför IS Halmia Herr - Eskilsminne IF

Klicka på bilden för att se den i orginalstorlek. Klicka på bilden för att se den i orginalstorlek.

Halmia tillbaka i förarsätet igen

En stark laginsats och ett fenomenalt målvaktsarbete av Malte Påhlsson bäddade för tre poäng senast borta mot HIF Akademi. Tack vare segern och att Vinberg tappade poäng i Falkenbergsderbyt mot Ullared så är Halmia tillbaka på kvalplatsen med två omgångar kvar.

För första gången på en hel evighet är truppen fri från sjukdomar och skador bortsett från långtidsskadade Joe Sise. Det är första eller möjligtvis andra gången som Patrik Ingelsten har samtliga tillgängliga sedan sitt inträde i somras.
Det blir ett angenämt bekymmer att formera startelvan imorgon med tanke på laginsatsen senast och att både Ervin Ribic, Max Eggertsson och Vuk Lugonjic är tillbaka i truppen.

Efter den tunga förlusten i Lindome knöt grabbarna näven och tog tre blytunga poäng i Helsingborg mot mycket duktiga HIF AKademi. Nu har man återigen kvalplatsen i egna händer och jag vågar lova att truppen INTE vill vara med om en ny Lindomehistoria utan är fast beslutna om att ta tillvara på matchbollen.

Eskilsminne som likt Halmia ramlade ur division 1 ifjol hade en mardrömsstart på säsongen med tre raka förluster. Men sedan vände det tvärt och kommande 14 matcher gav en ynka förlust och man seglade upp som en kandidat till seriesegern. Tyvärr för Martin Pringle och hans grabbar så har inte hösten varit lika lyckad, sedan förlusten i Skånederbyt mot Höganäs har det bara blivit två segrar på dem sju senaste. På bortaplan är det än tyngre med tre raka förluster. 
Men låt inte siffrorna lura er, Eskilsminne har tack vare den jämna serien fortfarande häng på kvalplatsen även om den är långt borta med fyra poäng upp och sex poäng att spela om. 
I laget finns fortfarande kvalité från högre sammanhang och den mest lysande stjärnan är utan tvekan en av seriens absolut bästa anfallare, Emil Åberg. Med sina 23 mål leder han hela seriens skytteliga och ett ständigt hot mot vilken backlinje som helst.

Avspark lördag 8/10 kl 15.00 på Örjans vall. Nu hoppas vi verkligen att alla Halmianer och fotbollsälskare går man ur huse för att bevittna och stötta detta talangfulla och "nya" IS Halmia.
För er som veeeeerkligen inte kan se matchen live så rapporterar vi i vanlig ordning via everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Halmias Svenska Fans
Everysport.com
Hallandsposten.se
Eskilsminnes hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr