Helsingborgs IF Akademi - IS Halmia Herr 0-2 (0-1)

Malte Påhlsson höll otroligt hög klass matchen igenom och är tillsammans med tvåmålsskytten Tom Stenberg två stora anledningar till att Halmia lyckades besegra HIF Akademi under lördagen. Foto: Anders Malte Påhlsson höll otroligt hög klass matchen igenom och är tillsammans med tvåmålsskytten Tom Stenberg två stora anledningar till att Halmia lyckades besegra HIF Akademi under lördagen. Foto: Anders

Halmia tog tillbaka kvalplatsen efter vinst med 2-0 borta mot HIF Akademi

Ett Halmia utan Joe SIse, Vuk Lugjonjic, Ervin Ribic och Max Eggertsson tog en imponerande trepoängare när man efter lite möda och stort besvär kunde andas ut efter en händelserik match.

Ingen Max alltså, in istället med Sten Preuss och som toppforward hade Patrik Ingelsten placerat den lille men så kvicke och placeringssäkra Tom Stenberg. Det skulle bli en avgörande faktor skulle det visa sig. Efter en trevande inledning från båda lagen är det Halmia som tar över mer och mer i första halvlek. Och i den 38e minuten hittar Anton Jonsson in med ett inlägg i boxen som Tom nickar in precis intill målvaktens högra stolpe. Stort jubel från den stora tillresta Halmiapubliken givetvis. Publiken visste då om att Vinberg låg under i Falkenbergsderbyt mot Ullared, kvalplatsen here we come!

Andra halvlek blir svängig och kanske inte den mest välspelade halvlek vi har sett, men chanser saknades det definitivt inte. Hemmalaget med den mycket duktige spelföraren Moustafa Zeidan fick mer och mer att säga till om och hade det inte varit för Egzon Maholli (nickar undan på mållinjen) eller Malte Påhlsson så hade det knappast blivit några tre poäng. Malte gjorde en helt fantastisk match mellan stolparna och Helsingborgarna lär ligga sömnlösa flera nätter pga dem räddningar han gjorde idag. Flera av räddningarna höll hög klass och en specifik var bland det svettigaste undertecknad någonsin har sett live, magiskt!
Trots ett par mindre bra perioder i andra halvlek så hittar Halmia en väg ut ur kaoset och det blir lite tryggare när dem båda bolltrygga Halmianerna Niclas Taube och Patrik Ingelsten kommer in. Den förstnämnda är också den som punkterar matchen med sitt ryck från mittplan innan han serverar jokern Tom Stenberg som med öppet mål lägger in tvåan i den 90e minuten.

Lika stort jubel som efter domarens slutsignal blev det bland dem tillresta supportrarna när det visade sig att Ullared besegrade Vinberg med 2-1 i Falkaderbyt. Nu tog vi tillbaka kvalplatsen och den här gången ska vi inte släppa ifrån oss den igen! 

Nästa match är hemma mot Eskilsminne kommande lördag 8/10, ett Eskilsminne som också har en teoretisk chans att nå kvalplatsen fyra poäng bakom Halmia. En riktig höjdarmatch med andra ord och det vore märkligt om vi inte når MINST 500 åskådare denna match.

I övrigt ett stort grattis till Assyriska BK som via 1-0 hemma mot Laholm idag säkrade seriesegern. Om vi får bestämma så möts vi igen nästa år, i division 1....

Länkar:
Tabell och spelschema
Matchinformation
Hallandsposten.se
Halmias Svenska Fans
HIF Akademis hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr