Inför IS Halmia Dam - Dösjöbro IF

Isabel Sandström är tillbaka mellan stolparna efter en tids vila pga skada. Foto: Anders Nilsson Isabel Sandström är tillbaka mellan stolparna efter en tids vila pga skada. Foto: Anders Nilsson

Tredjeplatsen i egna händer inför denna sista omgång
 
Halmia ordnade en poäng efter sen kvittering av nyförvärvet Josefin Samuelsson senast borta mot Hammenhögs. Därmed har man fortfarande grepp om tredjeplatsen där Borgeby och Stattena jagar en resp tre poäng bakom. Just Borgeby och Stattena möts i denna avslutade omgång. Men Halmia har allt i egna händer och bör kunna besegra Dösjöbro om motivationen är på topp. Saknas i Halmia gör Agnes Heinrich som är sjuk, samt Matilda Olsson, Matilda Ahlgren och Lina Eriksson som alla är skadade. Isabell Sandström väntas vakta målet igen efter skada och Vittsjöduon Matilde Abrahamsson och Fanny Kristiansson Ronnstam är båda tillgängliga för spel.
 
Skånska Dösjöbro med det skräckinjagande namnet får ta nya tag i division 2 kommande säsong, en näst sista plats i tabellen gör att man inför dagens sista match inte har möjlighet att rädda sig kvar. Främst är det under hösten som spelet inte har fungerat och bara en vinst sedan sommaruppehållet räckte inte för att klara nytt kontrakt. Under våren gjorde man några fina insatser men man lyckades inte konservera formen under uppehållet. Hemma på Dösjöbro IP har man varit starka men på bortaplan har det fortfarande inte blivit en enda vinst på tio matcher.
 
I somras vann Halmia med uddamålet med 1-0 efter mål av Isabelle Axeldal.

Avspark imorgon lördag 1/10 kl 14.00 på Halmstad Arena IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Dösjöbros hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam