Inför Helsingborgs Akademi - IS Halmia Herr

Avstängd anfallare. Målskytten Vuk Lugonjic saknas tillsammans med kapten Ervin Ribic pga avstängningar. Vem kliver nu fram och levererar? Foto: Anders Nilsson Avstängd anfallare. Målskytten Vuk Lugonjic saknas tillsammans med kapten Ervin Ribic pga avstängningar. Vem kliver nu fram och levererar? Foto: Anders Nilsson

Ska Halmia lyckas resa sig igen efter förlusten senast?

Ingen har väl undgått förlusten i förra omgången där matchen slutade hela 4-1 till hemmalaget Lindome. En svag period i första halvlek grusade möjligheterna att behålla kvalplatsen.
Då hjälpte det inte att andra halvlek var betydligt bättre och dominerades stort av rödvitt.

Nu gäller det att knyta näven i fickan och släppa handbromsen inför dem sista tre omgångarna. Nu är det en känsla av utslagning som gäller och tre poäng imorgon är ett måste för att hänga med i racet om den åtråvärda kvalplatsen.
Halmia kommer till spel utan kapten Ervin Ribic och anfallaren Vuk Lugjonjic, båda drog på sig varningar senast som gör att dem är avstängda. Vad gäller Max Eggertsson, som utgick skadad senast, så är han ett osäkert kort och beslut tas troligtvis efter fredagsträningen. 
Men skador och avstängningar är inget nytt utan så har det sett ut under stora delar av hösten, och Halmia har klarat det oväntat bra fram tills nu, låt oss hoppas att det fortsätter så.

Helsingborgs Akademi placerar sig på en 9e plats i tabellen och är utsatta i bottenstriden med ynka två poäng ner till negativt kval. Inte heller nedflyttningsplatsen går man säker från ännu, även om fem poäng och mycket bättre målskillnad gör att det låter osannolikt med en nedflyttning.
Först och främst ska Akademins defensiv lyftas fram, med sina 29 insläppta mål är man bäst i serien och det imponerar trots sin tabellplacering. Offensivt är det inte riktigt lika imponerande men 33 gjorda är ändå inte fy skam. Flest mål har Max Svensson gjort med sina sju fullträffar. Senaste matchen hamnade man i tidigt 0-2 underläge men hämtade upp till 2-2 hemma mot jumbon Laholm.

Det är svårt att veta vart man har HIF Akademi men man kan förvänta sig elva motiverade ynglingar som inte lär släppa till något i onödan i defensiven. Här gäller det att tålmodigt vänta in rätt läge och utnyttja sina chanser. Vi har trots allt revansch att utkräva efter förlusten 2-3 på Örjans vall i juni.

Två minibussar med supporters rullar söderut imorgon för att hjälpa fram grabbarna till tre poäng.

Avspark lördag 1/10 kl 14.00 på Olympiafältet. 

Länkar:
Tabell och spelschema
HIF Akademis hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr