Lindome GIF - IS Halmia Herr 4-1 (3-0)

Spelande tränaren Patrik Ingelsten var inte alls nöjd med hur laget uppträdde under stora delar av första halvlek. I andra blev det bättre men idag räckte det inte till poäng. Foto: Anders Nilsson Spelande tränaren Patrik Ingelsten var inte alls nöjd med hur laget uppträdde under stora delar av första halvlek. I andra blev det bättre men idag räckte det inte till poäng. Foto: Anders Nilsson

Svag öppning skickade ner Halmia till tredjeplatsen

Halmia var tyvärr inte alls med från start idag, och släpper man till så billiga mål så gör man det svårt att vinna fotbollsmatcher.

Lindomes skyttekung Robin Eriksson utnyttjade ett passivt Halmia och rullade in både 1-0 och 2-0 inom loppet av fem minuter, och då hade matchen bara pågått en dryg kvart. En sådan start är tung att resa sig ifrån och värre blev det när även 3-0 kom i den 25e minuten. Halmia hade stora problem med strukturen och bjöd på alldeles för stora ytor till ett hemmalag som i medgång är riktigt duktiga.

Andra halvlek är bättre men det var inte vår dag idag tyvärr, skärpan och förmågan saknades i dem avgöranden lägena samtidigt som Lindome gjorde det bra och effektivt stängde defensiven. Trots spelövertag för bortalaget var det Lindome som utökade till 4-0 på en kontring i den 77e minuten. Minuterna senare reducerade inbytta Patrik Ingelsten till 1-4 men närmare än så kom vi aldrig.

Med fem raka segrar i ryggen var det kanske inte oväntat att ett nederlag skulle dyka upp till slut, grabbarna har gjort det bra i höst men man har inte råd att vara så passiva i inledningen som idag.
Nu tog Vinberg över andraplatsen i tabellen och Halmia får börja jaga igen, tre omgångar återstår!

Nästa match är kommande lördag 1/10 då Halmia gästar Helsingborgs Akademi på Olympiafältet.

Länkar:
Tabell och spelschema
Matchinformation
Halmias Svenska Fans
Hallandsposten.se
Lindomes hemsida
 

Etiketter: herr