Inför Lindome GIF - IS Halmia Herr

Högerback Oskar Gustafsson har haft problem med ena foten men är förhoppningsvis redo för drabbning imorgon mot Lindome. Foto: Anders Nilsson Högerback Oskar Gustafsson har haft problem med ena foten men är förhoppningsvis redo för drabbning imorgon mot Lindome. Foto: Anders Nilsson

Halmia jagar Assyriska och sjätte raka vinsten

Höstens två succélag Assyriska och Halmia ser ut att göra upp om dem översta två platserna i tabellen, men Göteborgslaget har skaffat sig ett försprång på hela sju poäng efter sin vinst i Ullared igår torsdag. Nu är det upp till Halmia att täppa igen luckan om man fortfarande ska ha chans på förstaplatsen.

Det är dock ingen enkel uppgift Halmia ställs inför i den 23e omgången. Hemmalaget Lindome blandar fina resultat (4-2 mot Vinberg) med riktiga bottennapp (0-5 mot Torslanda) och är faktiskt inte helt uträknade vad gäller kvalplatsen ännu. Senast blev det 0-0 borta mot Höganäs, ett anmärkningsvärt resultat eftersom att Lindome tillsammans med Assyriska har gjort flest mål i serien (47 st), men också för att Lindome har släppt in flest mål av alla lag om man bortser från dem tre lagen längst ner i tabellen. Ett stort ansvar ligger hos skyttekungen Robin Eriksson som ensam producerat hela 18 mål och jagar Eskilsminnes Emil Åberg (20 mål) i toppen av seriens skytteliga.

Halmia fortsätter att övertyga och segern senast mot Tenhult var klart rättvis även om det blev lite nervöst vid gästernas turliga reduceringen. Nu väntar den första av två raka bortamatcher men en hel busslast med supportrar reser med laget upp imorgon. Oskar Gustafsson stukade foten illa i början av veckan och hans medverkan är osäker, i övrigt ska det inte vara några frågetecken utan alla är redo för match igen.

Avspark lördag 24/9 kl 13.00 på Lindevi IP, Lindome. Matchen rapporteras via everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Lindomes hemsida
Everysport.com
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr