Inför Hammenhögs IF - IS Halmia Dam

Matilda Olsson leder fortfarande Halmias interna skytteliga med sina sex fullträffar. Nu är hon tillbaka efter skada. Foto: Anders Nilsson Matilda Olsson leder fortfarande Halmias interna skytteliga med sina sex fullträffar. Nu är hon tillbaka efter skada. Foto: Anders Nilsson

Halmia jagar revansch efter Hammenhögs vinst på Halmstad Arenas konstgräs i sommar

Ja Hammenhögs var ofina nog att vända underläge 0-1 till seger 2-1 mot Halmia i somras och nu är det chans till revansch för serietrean Halmia.

Hemmalaget Hammenhögs var länge inblandat i kampen om tredjeplatsen bakom överlägsna Glimåkra och Asarum. Precis som Halmia har man på hemmaplan besegrat Glimåkra under säsongen och det var främst i våras som resultaten gick vägen för Blekingelaget. Formen är dock inget vidare just nu. Sex raka förluster har gjort att man rasat rejält i tabellen och befinner sig på en sjundeplats just nu. Kontraktet är dock redan säkrat och det gäller nu bara att avslutat säsongen på bästa sätt med ynka två omgångar kvar.

Halmia tog en mycket imponerande seger när man besegrade serieledande Glimåkra på Halmstad Arena förra helgen. Slutresultatet skrevs till 3-0 och det var en riktigt fin insats matchen igenom. Ebba Hed gjorde tillfällig comeback för Halmia då och låg bakom mycket offensivt, men även defensiven såg glädjande nog bra ut efter förra omgångens mindre bra insats med sex insläppta mot Karlskrona.
Vinsten mot Glimåkra tyder på en hög högstanivå men avsaknaden av rutin och kyla lyser ibland igenom hos detta unga men ack så talangfulla lag. Till morgondagens match är Matilda Olsson tillbaka efter skada men Ebba Hed har återvänt till sitt Vittsjö i Damallsvenskan. Agnes Heinrich är tyvärr sjuk men in i truppen kommer nyförvärvet från IFK Örby, Josefin Samuelsson som gjorde tre mål i div2 igår.

Avspark lördag 24/9 kl 14.00 på Hamondavallen i Blekinge.

Sist men inte minst vill jag lyfta fram vårt andralag i division 2. Under torsdagskvällen mötte man Astrio som alltså är tvåa bakom Halmia i staden. Halmia vann med 10-0 (!) och befäster sin position som Halmstads i särklass bästa damlag!

Länkar:
Tabell och spelschema
Hammenhögs hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam