IS Halmia Herr - Tenhults IF 3-1 (2-0)

Ny vinst och ny tvåa i tabellen!

Det går inte att stoppa IS Halmia just nu! Rödvitt tog en rättvis seger idag trots att det blev lite darrigt efter Tenhults turliga reduceringsmål.

Det var uppdukat för fotbollsfest men någon sprakande inledning av matchen fick vi inte se. En avvaktande historia där man tidigt märkte att det var viktiga poäng att spela om för dem båda lagen. Ganska tidigt i matchen kom Halmia runt på vänsterkanten via fint samarbete mellan dem båda yttrarna Rasmus Bengtsson och Per Gulda. I den 8e minuten är Ola Lindh nära att ge Halmia ledningen när han kastar sig fram på ett inlägg från just Gulda, men det blev ingen vidare träff den gången tyvärr.
Halmia har som vanligt mest boll men med kvarten spelat är det bortalaget som skapar oreda i Halmias försvar när vi onödigt tappar boll på mitt och sedan blir sårade via inspel från kanten, den gången var det mer tur än skicklighet som räddade oss från baklängesmål.
I den 22a minuten skapar Halmia ett trippelläge där Anton Jonsson är sist på bollen men aslutet går tätt utanför målvaktens ena stolpe.
Ledningsmålet kommer istället i den 25e minuten när Halmia skaffat sig en hörna. Startande från bortre delen av straffområdet kommer Marcus Jönsson springandes i en båge och likt en bandyhörna dyker han upp på en lågt slagen hörna och kan raka in 1-0 till publikens jubel.
Drygt 35 minuten in i matchen slarvar vi igen på mittplan, bolltapp och kontring tre mot två för Tenhult men Malte Påhlsson i hemmakassen är vaken och hinner ut och sno åt sig bollen framför fötterna på anfallaren som just är på väg att avsluta.
Psykologiskt viktigt så kommer 2-0 strax innan pausvilan, Vuk Lugonjic dribblar sig vackert igenom men skottet blir lite misslyckat och bollen rullar ifrån honom i straffområdet, där dyker Anton Jonsson upp som gubben i lådan och kan runda målvakten och rulla in tvåan elegant!

Det är mycket Halmia även i inledningen av andra halvlek och dem flesta går och väntar på trean som troligtvis punkterar matchen. Tenhult ser loja ut och Halmia skapar en del halvchanser. Men då från ingenstans tappar Halmia boll i backlinjen och lämnar Tenhults skyttekung Bbakka Alexis David helt ensam med Malte, Malte rusar ut och kommer lite på mellanhand medans Bbakka retfullt rullar in reduceringen till 2-1.
Från en stensäker tvåmålsledning till en knapp uddamålsledning med nytt bränsle i tanken för gästerna som bara för några minuter sedan såg så loja ut.
Halmia svarar dock upp bra och Per Gulda är ytterst nära att göra trean men returen från målvakten studsar rakt på Per som inte hinner styra nicken bättre än att den går över från nära håll.
I den 68e minuten får Malte på nytt bekänna färg, Tenhult spelade sig vackert in i straffområdet och är bara en lobb ifrån att kvittera men Malte sträcker ut varenda centimeter och lyckas fria målet denna gång.
Tenhult skapar också lite nerv i slutet med långa inkast som Halmia har svårt att freda sig emot, båda gångerna blir det farligt i straffområdet och vi klarar oss med lite flyt ifrån kvitteringen när avsluten går tätt utanför inifrån boxen. Men så kommer trean när man behöver den som mest, och vem är det som kliver fram om inte Joe Sises arvtagare Vuk Lugonjuc. För fjärde matchen irad gör han mål när han tar emot bollen i straffområdet och vänder runt till höger och ur liten vinkel bombar in 3-1 till hemmalaget.
Resterande elva minuter plus tillägg blir av akademisk karaktär och Halmia inkasserar sin åttonde vinst på dem nio senaste matcherna. Nu avancerade man dessutom förbi Vinberg till andraplatsen sedan Sävedalen besegrat just Vinberg med 1-0.

Publik:

 • 349


Halva Potten:

 • 7461


Halmiaringens lotteri:

 • 21
 • 44
 • 55
 • 99


Målklubben:

 • 70 - Börje Blixt
 • 68 - Åke Hammarin
 • 60 - Richard Kompass
 • 79 - Pelle Hörmander
 • 31 - Bo Tagestam


Nästa match är kommande lördag 24/9 kl 13.00 borta mot Lindome.

Länkar:
Tabell och spelschema
Matchinformation
Hallandsposten.se
Tenhults hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com
Jönköpingsposten.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr