IS Halmia Dam - Glimåkra IF 3-0 (2-0)

Halmia tog revansch och satte serieledarna på plats

Efter förlust 0-4 mot Glimåkra i våras och tunga 3-6 mot Karlskrona senast var det revansch som gällde för Halmiatjejerna. Dagen till ära var Ebba Hed tillbaka i rött och vitt och det skulle visa sig vara en viktig pusselbit i dagens vinst.

Det finns gott om talang i Halmia och vi vet att kvalitén finns där, men avsaknaden av rutin och kyla har gjort att resultaten pendlat väl mycket under säsongen. Idag visade man dock vart skåpet skulle stå när man över 90 minuter gjorde en riktigt bra match. Det avgörande rycket kom efter knappa halvtimmen spelat, först gjorde Selma Berggren 1-0 i den 27e minuten, och bara minuterna senare var det Amanda Johnsson Haahr som tryckte dit 2-0. Båda målen assisterades av inlånade Ebba Hed och det var också Ebba som fick sista ordet när hon i den 75e minuten gjorde 3-0.

Idag visade Halmia verkligen vad man går för och med lite mer rutin på detta duktiga lag så kan nästa säsong bli riktigt intressant att följa. Nu har man tredjeplatsen som i en liten ask. I och med dagens förlust tappade Glimåkra förstaplatsen till Asarum. Asarum och Glimåkra möts i nästa omgång som också är seriens näst sista, spännande.

Nästa match spelas kommande lördag 24/9 på bortaplan mot Hammenhögs.

Länkar:
Tabell och spelschema
Matchinformation
Hallandsposten.se
Glimåkras hemsida
 

Etiketter: dam