Inför IS Halmia Herr - Tenhults IF

Höstens två bästa lag ställs mot varandra!

Det verkar inte finnas mycket som stoppar Halmia just nu. I Hallandsderbyt senast borta mot Vinberg vann Halmia med 1-0 efter en stark defensiv insats i en match som kunde slutat hur som helst. Med sju vinster på dem åtta senaste matcherna är Halmia bäst i hela serien sedan sommaruppehållet. Tillsammans med dagens gäster Tenhult och serieledarna Assyriska är man överlägsna sett till dem 7-8 senaste matcherna.
Trots mängder med avstängningar (sju stycken dem senaste tre matcherna) och långtidsskadan på Joe Sise så fortsätter alltså Halmia att rada upp vinster, mäkta imponerade. Till dagens match är trion Egzon Maholli, Ervin Ribic och Max Eggertsson alla tillbaka efter avstängning. Det blir därmed ett angenämt problem för Halmias succétränare Patrik Ingelsten att sätta ihop startelvan till dagens match.
 
Tenhult tippades av många som ett bottenlag inför säsongen och under våren hade man det tufft på nedre halvan. Men under sommaren förstärkte man med tre nya offensiva spelare och sedan uppehållet är man serien näst bästa lag och har radat upp sex vinster på dem åtta senaste matcherna. Bbakka Alexis David ligger trea i hela seriens skytteliga med 14 mål och blir något att bita i för Halmias försvar.

Avspark lördag 17/9 kl 14.00 på Örjans vall. Matchen rapporteras i vanlig ordning via Everysport.com.

Notera att Halmia i samarbete med HFAB erbjuder familjebiljetter till väldigt förmånliga priser till just denna match. Det blir också prisutdelning för Halmiafemman i halvtid och för barnen finns en hoppborg samt lite bollar och 7-mannamål utplacerade runt Örjan denna eftermiddag. 

Länkar:
Tabell och spelschema
Tenhults hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr