Inför IS Halmia Dam - Glimåkra IF

Tredjeplatsen står på spel när serieledarna är på besök

Unga Halmia fortsätter att blanda och ge och senast blev det storförlust borta mot bottenlaget Karlskrona. Det ska dock tilläggas att Karlskrona fått fler topplag på fall under hösten. Men två insläppta mål första sex minuterna och 1-5 i paus kan inte ses som annat än ett misslyckande och nu blir det chans till revansch när serieledarna kommer på besök. Matilda Olsson har skadat foten och missar morgondagens match, däremot är Vittsjötrion Matilde Abrahamsson, Fanny Kristiansson Ronnstam och Ebba Hed spelklara. Då det är landslagsuppehåll för Damallsvenskan så välkomnar vi alltså Ebba Hed tillbaka till Halmia och Halmstad Arena IP.
Det återstår bara tre omgångar av årets seriespel och för att behålla tredjeplatsen krävs troligen en seger då fyran Borgeby möter jumbon Hittarp på tisdag.
 
Glimåkra leder serien med två poäng inför dem avslutande tre omgångarna. I näst sista omgången möter man tvåan Asarum i vad som kan bli en avgörande match om vem som får kvala upp till Elitettan. Dem båda lagen har visat sig vara betydligt starkare än resten av lagen och det ska bli spännande att följa deras avslutning. Louise Persson leder Glimåkras skytteliga på 14 mål men hon är ändå långt ifrån seriens skyttedrottning Mathilda Nilsson i Asarum som gjort osannolika 27 mål hittills. Hemma på Trollavallen är man obesegrade medans man på bortaplan har en förlust, mot Hammenhögs. Ett Hammenhögs man för övrigt besegrade med 4-1 i senaste omgången.

Avspark lördag 16/9 kl 13.00 på Halmstad Arena IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Glimåkras hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam