Vinbergs IF - IS Halmia Herr 0-1 (0-1)

Tåget rullar vidare efter tre nya poäng

"Nya" Halmia fortsätter att skörda framgångar och nu är kvalplatsen nära.

Tre avstängningar och långtidsskada på Joe Sise hindrade inte Halmia ifrån att ta ytterligare en imponerade seger när serietvåan Vinberg besegrades på Vinåvallen.
Första halvlek var en händelserik historia där båda lagen tidigt skapade lägen att göra ledningsmålet. Det kom i den 21a minuten när Vuk Lugonjic är framme påpassligt och rundan målvakt innan han rullar in vad som kom att bi dagens enda mål.
Hemmalaget saknade inte chanser men ett uppoffrande försvarsarbete och inte minst en storspelande Malte Påhlsson stod gång på gång ivägen.
I andra halvlek sjönk tempot något men det saknades inte chanser för fler mål idag. Både Vinberg och Halmia har flera lägen men några fler mål blir det alltså inte och Halmia kan inkassera sin sjunde vinst på åtta matcher.

Då Eskilsminne överraskande förlorade mot Laholm så övertog vi tredjeplatsen i tabellen, blott en ynka poäng ifrån Vinberg på kvalplatsen. Assyriska fortsätter att ånga på i toppen och har ryckt åt sig en trepoängsledning just nu. Vad månde bliva!

Nästa match är på lördag 17/9 med ny avsparkstid till 14.00 mot Tenult på Örjans vall. Har ni inte kommit för att stötta grabbarna innan så är det läge nu, alla man till Örjan!

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Hallandsnyheter.se
Vinbergs hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr