Inför Vinbergs IF - IS Halmia Herr

Toppmatch mellan två lag med helt olika förutsättningar

En riktig höjdare kommer under lördagen att utspela sig på Vinåvallen. var så säker.

Ni kommer väl ihåg vårens holmgång på Örjans vall, Vinberg vann med 4-2 i en smått galen match som svängde fram och tillbaka. Lördagens batalj kanske inte blir fullt lika öppen med tanke på matchens betydelse, men det är två spelande lag som båda är offensivt skickliga.

Hemmalaget Vinberg har för första gången på länge fått släppa förstaplatsen ifrån sig efter förlusten förra helgen mot Lindome. Ett Lindome med skyttekungen Robin Eriksson i högform (3 mål) vände underläge 1-2 till seger 4-2 och skickade alltså ner Vinberg från förstaplatsen. Efter att ha inlett serien med åtta vinster på dem nio första omgångarna var nog många säkra på att Vinberg skulle segla iväg till en ohotad plats i nästa års division 1. Men sedan hände något, på dem fem sista matcherna innan sommaruppehållet blev det bara en enda seger och lagen bakom närmade sig med stormsteg. Efter det har man inte varit sig likt och hösten har hittills levererat lika många förluster som vinster.
Nu är man i en sits där det gäller att plocka trepoängare igen för att kunna haka på övriga topplag innan tåget lämnar perrongen.
Lagkaptenen Niclas Johnsson är avstängd efter att ha dragit på sig för många gula kort.

Halmia är seriens formstarkaste lag och sex vinster på sju matcher sedan uppehållet imponerar. Men det är inte bara poängen som imponerar, det är en annan känsla i laget och alla är verkligen beredda att offra sig för varandra där ute. Trots mängder med avstängningar och dessutom långtidsskadan på Joe Sise så fortsätter man att leverera, vilket tyder på ett stort självförtroende och en fin kemi bland killarna.
Precis som det varit senaste matcherna så har vi avstängningar även mot Vinberg, inte mindre än tre stycken. Ervin Ribic, Max Eggertsson och Egzon Maholli får alla se matchen från läktaren tack vare sina gula kort senast mot Dalstorp. Noteras bör dock att Rasmus Bengtsson och Marcus Jönsson är tillbaka från avstängning och att Anton Jonsson är bättre i sin fot. Plus jokern Niclas Taube givetvis....
Halmia har redan överträffat dem flesta förväntningarna med höstens poängutdelning och kontraktet kan vi räkna hem. Nu vet jag att grabbarna inte är nöjda utan vill vinna varenda sekvens där ute, men förhoppningsvis är det ett litet mer avslappnat gäng som tar tillfället i akt och spelar ut sitt hela register på Vinåvallen imorgon.

Avspark lördag 10/9 kl 14.00 på Vinåvallen, Vinberg. Möjligtvis att det blir sporadiskt rapportering via everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Halmias Svenska Fans
Vinbergs hemsida
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr