Inför Karlskrona FF - IS Halmia Dam

Det drar ihop sig med endast fyra omgångar kvar

Halmia jagar sjätte raka utan förlust sedan man besegrade Eskilsminne på Örjans vall senast med 2-1.

Dem tre poängen senast satt hårt åt i en offensivt underhållande match på Halmiadagen. Då saknades mittbacken Fanny Kristiansson Ronnstam och kantspringaren Matilda Olsson, båda är dock tillbaka nu. Saknas gör istället Lina Eriksson, Isabelle Axeldal och Emma Harrysson.
Man kan tycka att placeringarna bakom toppduon inte spelar så stor roll men det är faktiskt nu man sätter ribban och lägger grunden inför nästa säsong. Att avsluta säsongen starkt tar man med in i försäsongen och det ena ger det andra. 

Lördagens hemmalag Karlskrona har betydligt mer att spela för, man ligger just nu på nedflyttningsplats och har fyra poäng upp till säker mark. Frågan är om man inte löser nytt kontrakt med tanke på hur starkt man gått under höstsäsongen. Bara en enda förlust på sju omgångar och den kom hemma mot Elitettan-jagande Glimåkra med uddamålet.
Nackdelen är att man har så många oavgjorda matcher, klart flest i serien, men dem båda bortavinsterna mot Borgeby och nu senast mot Hammenhögs imponerar. Det är förövrigt dem enda bortasegrarna man har tagit och hemma på Hästö vet man ännu inte hur det känns att vinna i år. Interna skytteligan är jämn och ingen har gjort mer än fem mål hittills, man är tillsammans med jumbon Hittarp det lag som har gjort i särklass minst mål i serien och hade man haft en riktig måltjuv i laget hade nog många av dem oavgjorda matcherna slutat med en trepoängare istället.

Avspark lördag 10/9 kl 15.00 på Hästö IP en bit utanför Karlskrona.

Länkar:
Tabell och spelschema
Karlskronas hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam