IS Halmia Herr - Dalstorps IF 2-1 (2-0)

Vuk Lugonjic gjorde på nytt en fin insats och var dessutom den som satte viktiga 2-0 mot Dalstorp. Foto: Anders Nilsson Vuk Lugonjic gjorde på nytt en fin insats och var dessutom den som satte viktiga 2-0 mot Dalstorp. Foto: Anders Nilsson

Dyrköpt seger inför toppmötet kommande helg

Halmia tog en bekväm seger med 2-1 mot Dalstorp, men tre avstängningar inför toppmötet med Vinberg nästa helg oroar.

Gästerna Dalstorp inledde matchen piggt och startade högt upp i planen för att störa Halmia. Både Oskar Gustafsson och Dalstorp har ett par chanser innan kvarten är spelad men det dröjer till den 16e minuten innan första klara målchansen dyker upp. Ett inlägg från höger hamnar hos Per Gulda inne i boxen men avslutet går en en bra bit över ribban sedan touchen inte riktigt varit där i förstaläget.
Men Gulda och Halmia skulle få revansh en stund senare.
I den 24e minuter kommer Ervin runt på högerkanten i straffområdet och serverar bollen mot bortre stolpen, där står bland annat Per Gulda men enligt rykten tar bollen på en försvarare innan den hamnar i mål till 1-0.
Bara knappa två minuter senare är det dags igen, via en hörna hamnar bollen hos Vuk Lugonjic som nickar, dock inte bättre än att målvakten räddar men på returen hugger Vuk och skickar in 2-0.
Vuk har sedan bud på 3-0 men hans avslut i den 28e minuten räddas vackert av Dalstorps målvakt.
Dalstorp har en skarvnick strax över ribban men annars har gästerna svårt att komma till lägen i första halvlek. 

Andra halvlek inleds lite slarvigt av hemmalaget och Dalstorp får ett par frisparkar som gör att man biter sig fast högre upp i banan. Det kunde också slutat med en reducering i den 51a minuten när bollen studsade runt i Halmias straffområde innan Max Eggertsson skickade iväg bollen hörna. Med halvtimmen kvar öppnar matchen upp sig lite och bland annat Ola Lindh har läge att punktera matchen men orken tryter när han försöker rycka ifrån sin försvarare. Anton Jonsson byts in i Halmia mot hårt jobbande Ola och direkt skapar Anton oreda i motståndarförsvaret. Från vänster snurrar han upp sin försvarare innan han skickar in bollen i boxen där Vuk hugger som en kobra, målvakten är där, tappar bollen men hinner precis lägga vantarna på den igen när Vuk ska trycka in den.
Det känns länge tryggt med tvåmålsledningen men om sanningen ska fram så borde matchen varit punkterade långt tidigare. Halmia har också chans att göra så i slutskedet men både Anton och Tom Stenberg misslyckas med avsluten.
Istället kommer Dalstorp i ett kvickt anfall via vänsterkanten, Malte Påhlsson läser det bra, går ut och gör sig stor med en fin parad och är dessutom först på returen. Lugnt och tryggt målvaktsspel matchen igenom från vår unge landslagsmålvakt.
Dalstorp gör en sista kraftanstängning men Malte är vaken på avslutet och det sista som händer är istället att lagkapten Ervin Ribic drar på sig en frispark strax utanför eget straffområde. Gult kort blir det också men domaren nöjer sig inte där utan plockar upp det gula en gång till sedan Ervin förmodligen ifrrågasatt det första, klantigt rött kort av lagkaptenen.
På efterföljande frrispark nickar Dalstorp in reduceringen till 2-1 men det är också det sista som händer.

Tre härliga, underbara tre poäng och fortsatt häng på topplagen, numera som tredjeplacerade. Men också tungt då vi förutom Ervin kommer att sakna Max Eggertsson och Egzon Maholli mot Vinberg kommande helg sedan dem båda drog på sig gula kort idag. Nu gör både Niclas Taube och framförallt Anton Jonsson positiva inhopp idag, dessutom kommer Marcus Jönsson och Rasmus Bengtsson tilbaka efter just avstängning kommande match.

Det finns trots allt riktigt fina förutsättningar för en riktigt häftig match uppe på Vinåvallen på lördag 10/9.

Publik:
425

Målklubben:

  • 71 - Bengt Göran Johansson
  • 4 - Sonny Bengtsson
  • 13 - Stefan Johansson
  • 87 - Thomas Mårtensson
Halmiaringens lotteri:
  • 13
  • 31
  • 43
  • 93
Halva potten:
  • 6334
Länkar:
Hallandsposten.se
Tabell och spelschema
Matchinformation
Everysport.com
Halmias Svenska Fans
Dalstorps hemsida
Ulricehamns tidning

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr