IS Halmia Dam - Eskilsminne DIF 2-1 (1-0)

Alva Hed blev segerskytt när hon gjorde sitt första mål för Halmia idag. Foto: Anders Nilsson Alva Hed blev segerskytt när hon gjorde sitt första mål för Halmia idag. Foto: Anders Nilsson

2-1 var ett gångbart resultat under Halmiadagen

Med mycket möda och stort besvär lyckades Halmia vinna med 2-1 och därmed befästa sin tredjeplats i tabellen.

Matchen hinner knappt att börja innan Lina Eriksson testar lyckan efter en fin framspelning mellan mittback och innerback, tyvärr lyckas hon inte riktigt att komma loss från sin försvarare. Istället blir det Amanda Johnsson Haahr som får första målchansen när hon snyggt tar med sig bollen på mittplan och vänder upp mot mål. Efter en lång löpning kommer hon lite ur vinkel och avslutet räddas till hörna.
Det är en offensiv frejdig fotboll från båda lagen även om Halmia har mest boll inledningsvis. Amanda har på nytt läge i den åttonde minuten men försvarare hinner emellan. Eskilsminne är inte helt oävna och har faktiskt möjlighet att ta ledningen eften en knapp kvart, men den för dagen storspelande Isabel Sandström i Halmiakassen kommer ut och räddar fint med en benparad.
I den 21a minuten får Halmia frispark en bit utanför Eskilsminnes straffområde, Emmy Zetterberg stegar upp och skickar in 1-0 till vänster om målvakten!
Båda lagen turas om att skaffa lägen därefter men i den 37e minuten var vi nog många som hade noterat 1-1 i protokollet. Ett inspel från vänster hamnar i straffområdet hos en spelare i Eskilsminne, men hon lyckas med konststycket att från bara någon meters avstånd skjuta bollen över ribban.
Emmy Zetterberg är inblandad i mycket offensivt och har läge att utöka ledningen innan paus, men hon blir lite väl stressad när hon kommer i kanonläge och tar avslutet alldeles för tidigt ensam mot målvakten, istället blir det ett skott en bit utanför.

Det är också Emmy som får läget direkt i andra halvlek, bollen landar sånär på mållinjen och Emmy ska bara trycka dit den men på något sätt lyckas bortalaget att få undan bollen precis innan den ska rulla över linjen. Båda lagen fortsätter att skapa lägen och hade det inte varit för Isabel i Halmiamålet så hade 1-1 kommit betydligt tidigare än nu var fallet. 
Men kvitteringen kommer trots allt, detta efter en hörna där bollen i andravågen landar inne i Halmias straffområde, hemmalaget lyckas inte få bort bollen utan istället skickas den in bakom Isabel till lite olyckliga 1-1. Trots mycket chanser åt båda hållen kändes det tungt när kvitteringen kom, men det skulle ordna upp sig till slut ändå.
Direkt på avspark anfaller Halmia kvickt och skakar fram en hörna som resultat. Hörnan är bra slagen och skarvas/toucas av Matilde Abrahamsson fram till ytterbacken Alva Hed som står helt rätt och i princip bara stöter in den i mål till 2-1, ordningen återställd.
Matilda Ahlgren har kommit in och bidrar till mycket i offensiven, en annan som bidrar är Amanda Johnsson Haahr som är centimeter ifrån att göra mål för tredje matchen irad. Ribban står ivägen för henne denna eftermiddag efter en fin prestation i den 77e minuten.
Det var fler Halmianer som träffade virket idag, Emmy Zetterberg drog en pärla rakt i stolpen i den 84e minuten och dessförinnan borde Emma Nielsen avgjort tillställningen när hon osjälviskt spelade fram Amanda efter en fin prestation på mitten.
Halmia fick en chans till att punktera matchen, men Amanda hade inte flytet med sig idag då hon kom helt fri med målvakten och försökte runda densamma istället för ett tidigare avslut.
Eskilsminne försökte på slutet men lyckades inte att skaka fram några högkaratiga chanser utan hemmalaget kunde inkassera tre poäng och därmed summera höstens Halmiadag till 2-1, 2-1 och sex härliga poäng.

Publik:

  • 135
Halva potten
  • 6334
Länkar:
Tabell och spelschema
Matchinformation
Hallandsposten.se
Everysport.com
Eskilsminnes hemsida
Helsingborgs dagblad.se

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: dam