Inför IS Halmia Herr - Dalstorps IF

Dags för dem avslutande sex omgångarna av spännande Div 2 VG

Halmia och nya huvudtränaren Patrik Ingelsten har fått en kanonstart på hösten med fem vinster av sex möjliga. Senast tog man en meriterande seger när man vände 0-1 till 2-1 borta mot ett starkt Högaborg.
Trots Joe Sises frånvarå och två avstängningar presterade man riktigt bra och det vittnar delvis om en bred trupp men kanske främst om ett kollektivt lagarbete ihop med självförtroende från tidigare segrar.
Till lördagens match saknas förutom Joe SIse även Marcus Jönsson och Rasmus Bengtsson som båda är avstängda. Niclas Taube är mest troligt med i truppen igen, sina axelproblem till trots.

Gästerna Dalstorp ligger på en negativ kvalplats men i den supertäta serien säger det inte mycket just nu. Man inledde höstsäsongen med två raka segrar mot Laholm och Högaborg innan man tappade ledning  3-0 till 3-3 borta mot Lindome i förrförra omgången. Nu senast hade man serieledarna Vinberg på fall men på tilläggstid gjorde tidigare Dalstorpsspelaren Johan Sjögerén 1-0 till Vinberg.
Noterbart är att Dalstorp är bättre på bortaplan än hemma på Dalshov, detta trots en match mer spelad på hemmaplan. Bortsett från jumbon Laholm är man det lag som gjort minst mål (21 st) och man saknar en riktig målskytt i laget då interna skytteligaledaren bara mäktat med fem pytsar hittills.

Förutom att det är Halmiadagen och fri entré så är det upplagt för en riktig höjdareftermiddag med riktigt intressanta matcher i lördagens omgång. Topplagen möter varandra och förutom vår egen match kan vi med intresse följa Lindome - Vinberg eller vad sägs om Eskilsminne - Assyriska.

Avspark lördag 3/9 kl 14.00 på Örjans vall. Matchen rapporteras som vanligt via everysport.com MEN vi hoppas givetvis att alla tar tillfället i akt och besöker Örjan nu när vi bjuder på fri entré.

Länkar:
Tabell och spelschema
Dalstorps hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr