Seriefinal väntar för Halmia Academy

Två vinster och en förlust under Academys hektiska vecka

Som vi tidigare rapporterat så stod IS Halmia Academy inför en rejäl prövning när man under en knapp vecka skulle avverka tre matcher i sin jakt på uppflyttning till division 5.

Först ut var hemmamatchen mot Ränneslöv där tidigare Halmianen Calle Genberg var avstängd dagen till ära. Halmia vann till slut med 3-0 efter att Anton Lundahl punkterat matchen med både 2-0 och 3-0 i slutskedet av matchen. Melker Petrelius gav Halmia ledningen i den 11e minuten.

Match två var bortamatchen mot Harplinge som Halmia vann med hela 7-1 efter en rejäl islossning efter paus. Halmia gick från 1-1 till 7-1 på en dryg halvtimme i andra halvlek. Flamur Hashani och Zemri Callaku gjorde två mål var, övriga målskyttar var Sandri Choloev, Felix Persson och Simon Johansson.

Sista matchen av dem tre blev ett tight derby borta mot Alet. Hemmalaget avgick med segern efter att ha haft ledningen med 1-0 i halvtid och sedan utökade till 2-0 i början av andra. Simon Johansson reducerade i den 87e minuten men närmre än så kom man aldrig.

Nu väntar en riktigt häftig seriefinal på söndag 4/9 när Halmia (som fortfarande är serieledare) tar emot tvåan Kornhult Hishult FF. Matchen spelas på Halmstad Arena IP och avsparken är 13.00, hoppas vi ses där! Vinnaren där sätter sig i en riktigt fin position inför dem avslutande fyra omgångarna.

Tabell och spelschema

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: ungdom