Stattena IF - IS Halmia Dam 2-5 (2-1)

Emmy Zetterberg öppnade den berömda ketchupflaskan när hon gjorde reduceringen till 2-1. Foto: Anders Nilsson Emmy Zetterberg öppnade den berömda ketchupflaskan när hon gjorde reduceringen till 2-1. Foto: Anders Nilsson

Fantastisk vändning gav tredjeplats

Hemmalaget Stattena startade matchen piggt och gjorde både 1-0 och 2-0 inom loppet av någon minut med bara kvarten spelad. Halmia jobbade sig dock in i matchen och kunde rättvist reducera till 2-1 innan paus genom Emmy Zetterberg. Bara tio minuter in på andra halvlek så kvitterade Selma Berggren till 2-2 och sedan var det Halmia för hela slanten. Hemmalaget gick på knäna och sista kvarten gjorde Amanda Johnsson Haahr 3-2 medans Isabelle Axeldal fastställde slutresultat med sina 4-2 och 5-2.

Från 0-2 till seger 5-2 alltså, häftigt! Halmia bevisade att kvalitén i truppen finns där när allt faller på plats och nu har man tagit ett järngrepp om tredjeplatsen då förutom Stattena, även Borgeby och Hammenhögs förlorade idag.

Nästa match är kommande lördag 3/9 då det är dags för Halmiadagen. Damerna tar emot Eskilsminne på Örjans vall med matchstart 17.00.

Länkar:
Tabell och spelschema
Matchinformation
Helsingborgs dagblad.se
Stattenas hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam