Inför Stattena IF - IS Halmia Dam

Halmias skyttedrottning Matilda Olsson är tillbaka efter avstängning. Foto: Anders Nilsson Halmias skyttedrottning Matilda Olsson är tillbaka efter avstängning. Foto: Anders Nilsson
Flera spelare tillbaka när Halmia tar sig an Stattena

Ett förstärkt Halmia jämfört med senast tar sig idag an Helsingborgstjejerna i Stattena IF. Matilda Olsson är tillbaka efter avstängning, dessutom ansluter Vittsjöduon Matilde Abrahamsson och Fanny Kristiansson Ronnstam. Däremot saknas Emma Harryson som är sjuk samt senaste nyförvärvet från IFK Örby, Josefin Samuelsson (skadad).

Halmia har inte förlorat på dem tre senaste matcherna men å andra sidan har två av dem slutat oavgjort. En seger mot Stattena hade gett nytt självförtroende och satt tjejerna i en bra position i den täta striden om tredjeplatsen.

Stattena har tre vinster å dem fem senaste och förra omgången vände man 0-2 till seger 3-2 borta mot tredjeplacerade Hammenhögs. Hemma på Olympiafältet är man målglada både offensivt och defensivt, 21-15 är anmärkningsvärt på åtta spelade matcher, ett snitt på nästan fem mål per match. Josefine Norstedt leder interna skytteligan på fina 10 mål.

Avspark lördag 27/8 kl 14.00 på Olympiafältet, Helsingborg. 

Länkar:
Tabell och spelschema
Stattenas hemsida

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: dam