Högaborgs BK - IS Halmia Herr 1-2 (1-0)

Niclas Taube gjorde en något oväntad comeback efter sina axelproblem och låg direkt bakom segermålet mot Högaborg. Foto: Anders Nilsson Niclas Taube gjorde en något oväntad comeback efter sina axelproblem och låg direkt bakom segermålet mot Högaborg. Foto: Anders Nilsson

Meriterande seger mot starkt motstånd

En jämn och chansfattig första halvlek slutade med uddamålsledning för hemmalaget sedan Högaborgs utpräglade målskytt Jason Johnson gjort 1-0 på ett fint skott från straffområdslinjen.
Halmia startar andra halvlek piggt och matchen börjar öppna upp sig mer och mer. Med ca tio minuter spelade av halvleken så kommer vänsterback Rasmus Bengtsson först på ett inlägg och kan trycka in kvitteringen till 1-1.
Båda lagen har sedan möjligheter att avgöra men det dröjer ända till den 80e minuten innan dem båda inhopparna Tom Stenberg och Niclas Taube (!) ligger bakom ett anfall som Vuk Lugonjic som iskallt lobbar in segermålet för Halmia.

Med tanke på dem skadan på Joe Sise och avstängningarna på Alexander Hall-Ling och Per Gulda så hade nog merparten av Halmianerna nöjt sig med ett oavgjort resultat på förhand. Tre poäng är starkt och vittnar om en bred trupp och inte minst ett stort självförtroende hos Ingelstens adepter.
Nu sitter vi i en fin sits inför lördagens resterande matcher i serien, spänningen är olidlig!

Nästa match är kommande lördag 3/9 då det vankas Halmiadagen. Dalstorp besöker Örjans vall och matchstart är 14.00.

Länkar:
Tabell och spelschema
Matchinformation
Everysport.com
Hallandsposten.se
Halmias Svenska Fans
Högaborgs hemsida
Helsingborgs dagblad.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr