Inför Högaborgs BK - IS Halmia herr

Fredagsmatch i högsommarvärmen

Halmia reser under eftermiddagen söderut till Henke Larssons gamla borg, nämligen Harlyckans IP i Helsingborg. Hemmalaget tillika femteplacerade Högaborg står för motståndet.

Det är ett något vingklippt Halmia som ger sig in i den 19e omgången av division 2 västra götaland. Joe Sise är som ni vet borta säsongen ut, dessutom saknas både Per Gulda och Alexander Hall-Ling som är avstängda. Tom Stenberg har varit sjuk i veckan och hans medverkan är osäker. Kul däremot att Niclas Taube är tillbaka i träning och troligtvis finns med på bänken ikväll.
Halmia kommer till matchen med fyra vinster på dem fem senaste och trots att man har en hel del spelare bort så lär man kunna ställa upp med en stark startelva ikväll trots allt. Segern senast i derbyt mot Laholm var långt ifrån den vackraste, men laget har en härlig attityd och viker inte ner sig i första taget. Klart tuffare uppgift nu i ännu en viktig sexpoängsmatch i getingboet även kallat Div2 VG.

Högaborg tog en meriterande seger senast när man besegrade serieledande Vinberg på bortaplan med 3-1. Även om Vinberg inte är vad dem var under våren så är det ett styrkebesked från Helsingborgarna, speciellt med tanke på att formen innan matchen var högst ifrågasatt med bara en vinst på dem inledande fyra höstomgångarna. Bara en enda poäng skiljer lagen åt i tabellen, med fördel Högaborg. Hemma på Harlyckan har dock Högaborg haft lite besvärligt under säsongen, bara tre vinster på nio matcher ger en sämre poängutdelning än på bortaplan. I truppen finns dock kvalité och största offensiva hotet är Jason Johnson med sina sju gjorda mål.

Det är fri entré ikväll på Harlyckan och vi hoppas att så många Halmianer som möjligt tar chansen att åka ner och stötta grabbarna. Vad passar väl bättre än fotbolll en fredagsmatch på årets sista högsommardag?

Avspark ikväll fredag 26/8 kl 19.00 på Harlyckans IP, Helsingborg. Via everysport.com är det tyvärr bara målen som kommer att rapporteras.

Länkar:
Tabell och spelschema
Högaborgs hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr