Inför IS Halmia Herr - Laholms FK *derby*

Derbydags när jumbon Laholm gästar Örjans vall

Imorgon lördag smäller det! Ett revanschsuget Halmia tar sig an ett Laholm med allt att vinna.

Hemmalaget Halmia kommer ifrån en förlust med 0-3 borta mot jojo-laget Assyriska i förra omgången. Ett psykologiskt tungt mål precis efter halvtid och sedan två sena kontringsmål innebar Patrik Ingelstens första förlust som huvudtränare för Halmia. 
Tre raka segrar hade det blivit dessförinnan och nu är det upp till bevis om formen sitter kvar. Fortfarande ser det oförskämt bra ut defensivt, något vi hade stora problem med under våren. Och framåt har vi många duktiga spelare men kanske framförallt en Joe Sise som bara under hösten gjort fem mål på dem fyra spelade matcherna. Bara nyförvärvet från just Laholm, Anton Jonsson saknas men annars är truppen intakt och redo för match.

Motståndarna tillika nykomlingarna Laholm har haft en tuff resa i årets div 2. Man inledde serien med fyra raka förluster innan första poängen kom mot just Halmia. Fyra raka förluster är också resultatet under hösten men då ska man vara medveten om att tre av dessa varit med uddamålet. Senaste matchen hemma mot serieledande Vinberg förlorades med 0-1 men enligt rapporter gjorde Laholm en riktigt stark insats och pressade stundtals tillbaka Vinberg rejält.

Med tanke på att det är just derby så ska man vara försiktig att dra för stora växlar av tabellpositionerna inför matchen. Laholm har verkligen allt att vinna och lär njuta till max av att komma till stora Örjans vall för att möta anrika IS Halmia. Hemmalaget har därmed all press på sig och det ska bli kul att se hur spelarna reagerar på detta.

Sist men inte minst, är det derby så är det. Dem båda huvudtränarna fick tre frågor och en liten duell inför matchen imorgon:

Först och främst, hur skulle du summera säsongen såhär långt?
Ingelsten - Jag väljer att fokusera på det vi gjort efter sommaruppehållet. Jag är väldigt nöjd med hur killarna agerat och agerar träning efter träning och match efter match. Vi har många i laget som verkligen vill nåt med sin fotboll, vilket är väldigt inspirerande att som tränare få jobba med ett sånt gäng. Tre vinster och en förlust hittills känns så klart positivt, men ointressant idag då vi satsar på nästa match, och i detta fall Laholm.

Åberg - Vi fick en riktigt dålig start som nykomling och det har tyvärr följt med oss hela säsongen. Vi är mycket mer bekväma i div 2 kostymen nu och har åstadkommit mycket på kort tid med spelare som aldrig har spelat i div 2 och knappt spelat div 3 heller för den delen. Det har svängt rejält med våra problem under säsongen, har alltid varit en ny eld att släcka. Framförallt lider vi av brist på kontinuitet i startelvan, det var en viktigt nyckel ifjol. Sen går det inte att blunda för bristen på spets som vi inte lyckats värva in. Vi satsar eget, ungt och lokalt men hade behövt en Joe Sise, Emil Åberg eller Robin Eriksson att luta sig mot. 6 uddamålsförluster i år. Det är viktiga poäng som vi hade behövt.
Uppslutningen och inställningen till att träna är dock fantastisk. Vi kommer inte ge oss förens sista matchen är spelad!

Hur ser läget ut i truppen? Skador/avstängningar?
Ingelsten - Alla spelare är hela och friska. Det är bara Anton (Jonsson) som inte är tillgänglig då det finns en överenskommelse mellan Halmia och Laholm som innebär att Anton inte kan spela denna matchen.
Åberg - Erik Pålsson är avstängd. Resterande del av truppen är friska och hela. Vår lånespelare Cristoffer Arvidsson kommer inte till spel.

Vad talar för att ni skulle ta hem alla tre poängen imorgon?
Ingelsten - Om killarna har samma inställning som de fyra matcherna hittills efter uppehållet så har vi stora möjligheter. Vi har många duktiga och spelskickliga fotbollsspelare så jag hoppas många kliver fram och vill vara vinnare i denna match. Sedan är det alltid målen som avgör!!! Flest mål vinner och det handlar om att vilja vinna och agera efter det!
Åberg - Vår senaste insats mot Vinberg var riktigt bra, spelarna kommer stärkta från sen insatsen. Precis all press är på ISH, vi är jumbo och kommer bara att njuta och köra!

Tränarduell, vem kommer närmst sanningen. Hur många åskådare kommer för att se derbyt på Örjans vall?
Ingelsten - Tuff duell :-). 500 blir min gissning!
Åberg - 475!  

Avspark lördag 20/8 kl 16.00 på Örjans vall. Matchrapportering via everysport.com som vanligt, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Laholms hemsida
Everysport.com
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr