Patrik Ingelsten tränar Halmia även nästa år

Patrik Ingelsten stannar i klubben även under 2017. Foto: Anders Nilsson Patrik Ingelsten stannar i klubben även under 2017. Foto: Anders Nilsson
Halmia fortsätter att förnya kontrakt med spelare och ledare, nu tränare Ingelsten

Ingen har väl undgått att Patrik Ingelsten ersatte Peter Lindau under sommaruppehållet som huvudtränare för IS Halmias herrar. Tre raka segrar har det blivit sedan dess och Patrik tillsammans med övriga i ledarstaben har gjort ett fint arbete hittills. Med Anders Wallin, Timy Karlsson, Sebastian Ceder och Magnus Bengtsson har vi hittat en riktigt stark stab som vi tror mycket på.

Såhär säger Patrik själv om nya kontraktet och framtiden:

Det blir alltså IS Halmia även nästa säsong, var det självklart för dig eller hur gick tankarna?
- Det har känts väldigt bra så här långt, och när klubben erbjöd mig detta kändes det väldigt roligt och inspirerande att få jobba vidare med alla våra duktiga fotbollssspelare och en härlig ledarstab.

Kommer du att vara enbart tränare eller fortsatt spelande tränare under 2017?
- Det är en fråga vi får ta längre fram. Det beror helt på spelarrekryteringen till nästa år. Främst ligger mitt fokus på tränaryrket.

Det är nu fem veckor sedan du första gången hade huvudansvaret efter Peter Lindau, har du hinnit komma in i nya rollen och applicerat dina tankar i gruppen?
- Min nya roll känns bättre och bättre för varje dag som går, och det är väldigt roligt att få kunna hjälpa andra. Det är många intelligenta fotbollsspelare i Halmia idag och därför har mina små ändringar plockats upp på ett väldigt bra sätt av killarna.

Tre raka vinster har det blivit sedan du tog över, hur mycket kan tillskrivas dig som ny tränare?
- Det får nog andra avgöra. Det är trots allt killarna som lagt ned väldigt mycket vilja och energi i träning och match och därför har vi nu tre raka segrar.

Senaste matchen mot Höganäs var tight och inte alltid så välspelad, vad kan vi förvänta oss idag mot Assyriska?
- Ja det var en svårspelad match, men med mycket tålamod och stabilt försvarsspel så skapade vi till slut chanser för att avgöra matchen, och det gjorde vi ju. 
Svårt att säga något om matchen idag, men det är ju konstgräs vilket påverkar mycket när det gäller passningstempo och presspel, så vi måste vara disciplinerade defensivt och utnyttja att vi är många duktiga fotbollsspelare. Vi ska även hålla i bollen när vi kan för att bygga vidare på vårt offensiva spel.

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr