Inför Assyriska BK - IS Halmia Herr

Halmia går för fjärde raka segern

Så var det dags igen, serien börjar att dra ihop sig och imorgon är det omgång 17 utav dem 26 som ska spelas.

Halmia har som bekant startat hösten på allra bästa sätt, åtminstone poängmässigt då det blivit full pott och nio härliga poäng. Avståndet ner till negativ nedlyffning har sakta men säkert ökat men det är fortfarande "bara" sex poäng som skiljer oss och Ullared åt. Halmia placerar sig just nu på den övre halvan (7a) och har fyra poäng upp till positivt kval och andraplatsen.
Senaste matchen mot Höganäs var inget fyrverkeri utav sambafotboll utan mer kamp och ställningskrig mot ett duktigt bortalag som gjorde vad man kunde för att neutralisera Halmia. Till slut avgick vi med segern efter en fin prestation av en pånyttfödd Joe Sise. Juse Sise är stekhet med sina fem mål på dem tre senaste matcherna, kan han förlänga den sviten tro?
Truppen rapporteras skadefri och Patrik Ingelsten kan välja och vraka när han tar ut startelvan.

Hemmalaget Assyriska är verkligen ett lag som blandar och ger. Höga berg och djupa dalar summerar göteborgarnas säsong hittills och tar man en titt i tabellen så får man svart på vitt. Åtta vinster, en enda oavgjord och sju förluster. Trots sin svajiga form har man på grund av, eller tack vare att serien är så jämn tätkänning på sin fjärdeplats, en enda poäng före vårt Halmia.
Kvalité finns det i truppen, dels i målvakten Nicolas Sharro och mittback tillika assisterande tränaren Jimmy Dixon. Men kanske främst offensivt med nyförvärvet från GAIS, Simon Guli och skytteligatvåan Mihael Jevtic som hittills dunkat in 13 mål.

Jag har en känsla av att det blir åka av på Ruddalens konstgräs och det skulle förvåna mig om matchen slutar mållöst. Må bästa lag vinna!

Avspark lördag 13/8 kl 16.00 på Ruddalens konstgräs. Det verkar inte bli någon direktrapportering via Everysport men ni hittar länken nedan ifall att.

Länkar:
Tabell och spelschema
Assyriskas hemsida
Everysport.com
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr