Inför IS Halmia Dam - IF Limhamn Bunkeflo

Dags att mäta krafterna mot kvalificerat motstånd

Ikväll är det alltså dags för omgång 2 av Svenska cupen. Skånska Limhamn Bunkeflo besöker Halmstad Arena IP och det är inte vilket gäng som helst.

Limhamn Bunkeflo har gått som tåget i Elitettan och leder serien med hela fem poängs marginal, dessutom har man ytterligare tre poäng ner till tredjeplatsen. Ettan och tvåan avancerar till Damallsvenskan i höst och det ser minst sagt bra ut för skånskorna. En enda match har man förlorat på sina 14 seriematcher i år, och den kom faktiskt nu i helgen när hemmastarka Växjö DFF vann med 4-2. 
Så sent som för en knapp vecka sedan skrev LB07 som man kallas ett kontrakt med Sabrina Viguier, och för er som inte har stenkoll på hennes meriter så kommer en sammanfattning här:
93 landskamper för Frankrike, vunnit Champions League två gånger och har sju ligatitlar. Hon anslut nyligen från St Etienne och är mittbacken som Matilda Olsson och co ska ta sig an ikväll.

Halmias unga lag blandar och ger men är normalt hemmastarka på Halmstad Arena IP. Faktum är att dem enda hemmaförlusterna kommit utanför egna arenan, nämligen på Örjans vall och Halmstad Arenas konstgräs. Ikväll har Halmia allt att vinna och det gäller att ta vara på tillfällena som dyker upp. Bättre chans att testa sin förmåga mot kvalificerat motstånd är svårt att få, nu kör vi!

Avspark ikväll 10/8 kl 19.00 på Halmstad Arena IP. Vi hoppas på stor uppslutning av publik ikväll, dels för att stötta våra tjejer men också för att på andra sidan står troligtvis ett Damallsvenskt lag anno 2017.

Länkar:
Spelschema Svenska Cupen
Limhamn Bunkeflos hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam