IS Halmia Herr - Höganäs BK 1-0 (0-0)

Joe Sise fortsätter att leverera. Idag gjorde han sitt tionde mål för säsongen och gav Halmia sin tredje raka vinst. Foto:  Anders Nilsson Joe Sise fortsätter att leverera. Idag gjorde han sitt tionde mål för säsongen och gav Halmia sin tredje raka vinst. Foto: Anders Nilsson

Tredje raka vinsten efter sent segermål av Joe Sise

Det var två formstarka lag som entrade Örjans valls gräsmatta i eftermiddags. Halmia med två raka segrar efter uppehållet och Höganäs med fyra raka segrar innan uppehållet.

För Höganäs var det alltså första seriematchen sedan en dryg månad tillbaka, men det syntes inte alls i början av matchen. Matchen sex första lägen går alla till bortalaget och Halmia känns inte igen med mängder av felpassningar och enkla bolltapp. Den bästa chansen skapar gästerna på frispark i den 12e minuten men en välplacerad Malte Påhlsson hinner ut och plocka ner bollen när den ser ut att vara på väg in i första krysset.

Halmias Joe Sise visar tidigt att han har konserverat formen även om även han har lite problem med studsarna idag. Hans prestationer med kvarten spelat lovar gott och det måste kännas skönt att ha en sån kille där framme som kan skapa målchanser från ingenting. Matchens första rejäla målchans tillskrivs dock Höganäs. Ett skruvat inlägg från höger landar på Bakkabulindis panna men han får ingen kraft i nicken från ganska nära håll. Med halva första halvlek spelad så anar man vart det är på väg, ett bortalag som gör det väldigt svårt för Halmia samt många tuffa dueller på mittplan, även om domaren gör det lite väl svårt för sig många gånger.
Med dryga halvtimmen spelat så visar Joe "Labero" Sise sin kvalité, på en femöring vänder han runt och bombar iväg ett skott som målvakten räddar på ett vackert sätt. Det är väldigt mycket kamp och avblåsningar och stört jubel får Max Eggertsson för två härliga prestationer där han vinner boll på ett förtjänstfullt vis.


Andra halvlek inleds med lågt tempo och fortsatt mycket kamp om varje meter där ute. Det dröjer dryga tio minuter innan Sise blixtrar till, han trixar sig igenom och avslutar men ett täckande ben är ivägen och styr bollen strax utanför bortre stolpen. Höganäs är inte ofarliga och med ca 60 minuter på klockan så skapar man två bra lägen till ledningsmål. Dels genom ett stenhårt inlägg som Alexander Hall-Ling är rätt placerad på och kan rensa, men också tack vare en svag tillbakapassning till Malte från en försvarare, här har man lite flyt och hinner tillbaka i tid för att täcka ut till resultatlös hörna.
Per Gulda har en individuell prestation som var värd ett bättre öde när han lobbar över en motståndare och bryter in i straffområdet, väl framme för skott så hinner försvarare fram och täcker när Per lossar vänsterbössan.
Med kvarten kvar kommer kanske matchens finaste anfall, och det är gästerna Höganäs som står för ett riktigt Halmiaanfall. Till höger om straffområdet väggspelar man sig igenom och avslutet kan inte ha varit många centimeter utanför Maltes bortre stolpe. Även Höganäs har ett svagt tillbakaspel till målvakt men i det här fallet rullar bollen nästan in i egen kasse, men publiken får till sin besvikelse se den rulla strax utanför istället.

Många frisparkar blev det, och den allra bästa stod Ervin Ribic för. I den 81a minuten skruvar han frisparken rakt ner i stolproten till höger om målvakten, tyvärr för hemmalaget så var den några cm för mycket åt vänster och den skruvas ut till inspark istället för in i mål.
Det är knappt tio minuter kvar när man börjar att fundera på vad ett oavgjort resultat skulle innebära för fortsättningen. Då helt plötsligt rusar Malte ut men kommer helt fel in i situationen, motståndaren rinner förbi men tappar balansen och blir tvungen att stanna upp med bollen för att hitta inspel från vänster, passningen kommer och så gör även avslutet men Malte är med på noterna och räddar från nära håll.
Nu står klockan på 89 minuter och Halmia anfaller. Inbytta Vuk Lugonjic hittar Joe med en fin framspelning och Sise snurrar upp två motståndare innan han försöker vinkla in segermålet. Målvakten kommer ut fint och gör en benparad på det alla tror var vår sista chans till tre poäng.
Men han skulle trots allt få sista ordet även idag Mr Sise, ett fint inlägg från Hall-Ling seglar över allt och alla utom Joe vid bortre stolpen, iskallt bröstar han ner den och skickar in 1-0!
Resten av matchen försöker Höganäs att skaka fram någon målchans genom att lyfta långt men Halmia står stadigt emot och säkrar tre fruktansvärt sköna poäng.

Summa summarum
En jämn match där Höganäs gör det svårt för oss, vi skapar något flera målchanser men idag kunde det slutat hur som helst. Många avblåsningar sänkte tempot matchen igenom och det var stundtals lite hetsigt både på och utanför plan tack vare just detta. Ingen match som går till historien som den mest välspelade men dem tre poängen smakar lika bra för det. 

En poäng till tredjeplatsen, fyra till andraplatsen. Men samtidigt vann båda bottenlagen Tenhult och Dalstorp så det är inte mer än sex poäng till negativt kval och sju till nedflyttning. Vilken rysare det här är och kommer att bli!

Nästa match är kommande lördag 13/8 då Halmia reser till Göteborg och Frölunda för match mot Assyriska BK.

Publik
249

Halva potten
#5966 vann 1270 kr

Målklubben

  • 14 - Ulf Holmberg
  • 23 - Eva Nilsson
  • 38 - Kurt Johansson
  • 64 - Christer Karlsson
  • 7 - Sten Olsson

Halmiaringens lotteri

  • 23
  • 36
  • 49
  • 62


Länkar:
Tabell och spelschema
Höganäs hemsida
Hallandsposten.se
Helsingborgsdagblad.se
Halmias Svenska Fans
Everysport.com


// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr