Inför IS Halmia Herr - Höganäs BK

Johan Mangfors är en ledare och pådrivare på planen som är oerhört viktig i ett annars ungt Halmia. Imorgon är han tillbaka efter avstängning. Foto: Anders Nilsson Johan Mangfors är en ledare och pådrivare på planen som är oerhört viktig i ett annars ungt Halmia. Imorgon är han tillbaka efter avstängning. Foto: Anders Nilsson

Halmia går för tredje raka vinsten

Hösten har börjat på bästa sätt för vårt kära Halmia, och det är inte bara tack vare dem två segrarna. Nya tränarkonstellationen Ingelsten/Wallin har gett en härlig ny energi till laget och samtidigt känns defensiven tätare och offensiven vassare. Nu är det dock upp till bevis när vårens överraskning Höganäs kommer på besök.
För första gången sedan hemmamatchen mot Högaborg så kan Halmia ställa upp med samtliga spelare till Ingelstens förfogande. Det innebär dels att Johan Mangfors och Max Eggertsson är tillbaka efter avstängning, samt att dem offensiva pjäserna Vuk Lugonjic och Tom Stenberg är kurerade från sina skador. Återstår att se vilka elva som tränarna väljer att starta med imorgon, men förutsättningarna för en riktigt trevlig eftermiddag på Örjans vall finns helt klart.

Motståndarna Höganäs var som sagt en av vårens överraskningar, nu har man dock tappat några placeringar i den täta tabellen och det har med att göra att Höganäs spelade två av höstomgångarna i slutet på våren istället. Morgondagens match blir alltså Höganäs första seriematch sedan uppehållet och det återstår att se om man har lyckats konservera den fina formen från i våras. Man avslutade serien med fyra raka vinster och är tillsammans med ett koppel lag inblandade i tätstriden.
Det anmärkningsvärda runt Höganäs är att man är såpass mycket bättre hemma på Höganäs Sportcenter än på bortaplan. Fem vinster av sju möjliga på hemmaplan respektive två vinster av åtta möjliga på bortaplan. 
I den interna skytteligan leder duon Ali Dirawi och Julius Bakkabulindi på nio respektive åtta mål.

Avspark lördag 6/8 kl 16.00 på Örjans vall. Matchen rapporteras via everysport.com, se länk längre ner.

Länkar:
Tabell och spelschema
Höganäs hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr