IS Halmia Herr - Ullareds IK 3-0 (1-0)

Joe Sise fortsätter att leverera. Idag var han återigen inblandad i det mesta framåt och för andra matchen irad blev han tvåmålsskytt. Joe Sise fortsätter att leverera. Idag var han återigen inblandad i det mesta framåt och för andra matchen irad blev han tvåmålsskytt.
Halmias herrar tog tre väförtjänta poäng när Ullared besegrades

Tack vare vinsten idag tog Halmia ett litet men viktigt kliv bort från botten och närmre toppen.

Efter en lite avvaktande inledning tog hemmalaget tag i taktpinnen ganska omgående. Nya Anton Jonsson visade sig från sin allra bästa sida även om det utlovade målet uteblev ikväll. Anton ihop med Joe Sise var matchens attraktioner och dem skapade ständigt oreda hos gästerna, även kallade inlandets stolthet.
Både Joe Sise och Per Gulda har tidigt lägen att ge Halmia ledningen men skott över av Gulda och bra försvarsarbete i fallet Sise gör att gästerna lyckas freda sig. Inom loppet av 3-4 minuter runt matchminut 20-25 så skapar Halmia lägen nog för att egentligen punktera matchen. Bland annat är det kaos i Ullareds straffområde efter en Halmiahörna men man lyckas mirakulöst rensa undan bollen innan en Halmian trycker dit ettan.
Även Anton och Oskar Gustafsson har kanonlägen att trycka dit den men båda avsluten går över från kanonlägen.
Ullareds första och enda chans i första halvlek dyker upp efter ett svagt försvarsspel där Halmian kommer sent in i duell och bakifrån sparkar ner både boll och spelare i straffområdet, som tur var blev det bara hörna som resultat. Under en tiominutersperiod tappar Halmia initiativet och matchen går i stå en stund, men så i den 35e minuten blixtrar det till. En fin djupledsboll till Joe som skarvar den med sig och rycker ifrån sin försvarare, målvakten läser det dock bra och kommer ut och täcker ut till hörna. På just denna hörnan är det bara ett under att Ullared klarar sig ifrån baklängesmål, bollen dimper ner hos en Halmian som nickar medans målvakten är på väg åt andra hållet, men på något märkligt vis lyckas Ullared rensa undan på mållinjen.
Men så i den 37e minuten kommer det förlösande 1-0. Fin boll ut till Gulda till vänster, Per tar den med sig in mot mål och istället för avslut väljer att servera en fristående Joe Sise som bara har att raka in bollen i mål.
Det kunde och borde ha varit mer än 1-0 i paus. Både Anton och Joe har ett varsitt läge sista minuterna att trycka dit tvåan men man får nöja sig med uddamålsledningen i paus.

Halmia startar andra halvlek piggt men det dröjer inte länge innan Ullared får mer att säga till om. 
På egentligen första rejäla omställningen är bortalaget nära att kvittera men fint försvarsspel av Alexander Hall-Ling och Rasmus Bengtsson räddar Halmia denna gång. Ullared får både fler och längre anfall när Halmia inte lyckas komma upp i tempo efter den fina inledningen. 
Ullared har dock svårt att skapa några kvalificerade målchanser, förutom då chansen som dyker upp i den 61a minuten. Ett fint inlägg och troligen en misslyckad offsidefälla resulterar i två Ullaredsspelare som ensamma kastar sig fram för att styra in bollen i mål bakom Malte Påhlsson. Ingen av dem träffar tack och lov bollen men här kunde det varit kvitterat.
Passningskvalitén går ner från inte minst hemmalaget, men det är fortsatt stort bollinnehav och defensivt känns det ändå stabilt även om uddamålsledning aldrig är bra för hjärtat.
Avslutningen blir lite stökig med mycket avblåsningar men några lägen dyker iaf upp. Anton Jonsson som gör en riktigt bra debut lyckas flera gånger trixa sig mellan sina försvarare, en sån gång är i den 77e  minuten när han avslutar ett fint anfall med att ta sig förbi 2-3 motståndare och skjuter iväg ett skot som tyvärr går en bit över.
Till slut kommer dock det så viktiga målet till 2-0. Efter ett bra inlägg från höger av Oskar tar Joe emot och vi ser en passning snett inåt bakåt framför oss, men icke. Joe lägger bollen till rätta och skickar in 2-0 från en ganska snäv vinkel.
Även 3-0 kommer, detta på stopptid när inbytte Sten Preuss snor åt sig bollen av en försvarare och enkelt kan rulla in trean förbi en uppgiven målvakt i Ullaredsmålet.

Till slut en klart rättvis seger där Halmia över 90 minuter gör en bra match såväl offensivt som defensivt. Synd bara att man stundtals tappar initiativet i matcherna även om det är lätt hänt, och givetvis borde vi ha punkterat matchen tidigare idag, men det kan vi leva med en dag som denna.

Nästa match är kommande lördag 6/8 när man tar emot Höganäs på Örjans vall.

Publik:
252

Halmiaringens lotteri:
  • 6
  • 14
  • 24
  • 69
Halva potten:
5895

Målklubben:
  • 64 - Christer Karlsson
  • 57 - Karl-Olof Andersson
  • 15 - Christer Mårtensson
  • 43 - Alf Mogren
  • 2 - Hans Mårtensson
Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Ullareds hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr