IS Halmia Dam - Asarums IF FK 0-3 (0-1)

Matilda Ahlgren blev inbytt och satte direkt avtryck även om det inte blev något mål idag. Foto: Anders Nilsson Matilda Ahlgren blev inbytt och satte direkt avtryck även om det inte blev något mål idag. Foto: Anders Nilsson
Halmia räckte inte till mot ett starkt Asarum

Trots en bra start, där det såg ut som att Halmia fick matchbilden dit man ville, så blev det ändå förlust i toppmatchen på Örjans vall.

Nåväl första minuterna var det ganska slarvigt och rörigt i Halmialägret men efterhand skapade hemmalaget matchens tre första lägen. Både Matilda Olsson och Selma Berggren fick tidigt övertaget på sina ytterpositioner och skapade oreda hos gästerna. Redan i den 8e minuten kunde Halmia tagit ledningen efter svagt ingripande av bortalagets målvakt, men det ville sig inte den gången.
Istället är det Asarum som gör matchens första mål, i princip från stillastående dundrar skytteligaledaren Mathilda Nilsson iväg ett skott som gick in vid Isabel Sandströms bortre stolpe.
Efter ledningsmålet tar gästerna över mer och mer och bara stolpen räddar Halmia från underläge 0-2 i paus.

Andra halvlek startar där den första tog slut, med mycket Asarum. Redan i den 49e minuten kommer 0-2 ur misstänkt offside men där avslutet är vackert med en lobb över Isabel.
Halmia har svårt att vaska fram några kvalificerade målchanser och istället är det nästan bortalaget för hela pengen. Man är först nära trean där Isabel till slut kastar sig på bollen efter en rörig situation i straffområdet. Men bara minuterna senare kommer 0-3 ändå. I ett friläge rundar gästernas Emma Nordahl en utrusande Isabel och kan enkelt rulla in trean och samtidigt sätta spiken i kistan.
Sista halvtimmen är ganska jämn sett till målchanserna, trion Matilde Abrahamsson, Matilda Ahlgren och Matilda Olsson har alla chansen att reducera men det vill sig inte idag. Även Asarum skapar några chanser men Isabel i Halmiamålet står ivägen båda gångerna efter fina ingripanden.

Till slut en ganska odiskutabel seger för Asarum som därmed drar ifrån Halmia i toppen. Idag var pass/mottag alldeles för svagt i hemmalaget samtidigt som man saknade både rutin och fysik. Halmia med äldsta spelaren i truppen född 1996 hade det tufft mot ett äldre och starkare Asarum.
Matilda Ahlgren gjorde dock ett riktigt bra inhopp och var inblandad i mycket offensivt när hon kom in.

Nästa match är kommande lördag 6/8 då Halmia tar emot Färjestaden på Halmstad Arena IP.

Publik:
111

Halmiaringens lotteri:
  • 14
  • 25
  • 34
  • 98

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Asarums hemsida

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: dam